Cum arata noul terminal de la aeroportul din Otopeni (GALERIE FOTO)

Autor: Razvan Muresan Postat la 29 martie 2011 411 afişări

Noul terminal al Aeroportului International "Henri Coanda" a fost proiectat pentru a raspunde cerintelor impuse de aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Numarul pasarelelor de imbarcare/debarcare a crescut de la 5 la 14. In prezent terminalul dispune de 24 de porti de imbarcare, fata de 9 cate erau inainte de inceperea lucrarilor.

Extinderea Finger este un obiectiv care a implicat, de fapt, prelungirea salii de imbarcare pentru destinatiile internationale a terminalului Plecari. Lucrarile au inceput in luna august 2009, s-au derulat fara restrictii de trafic si s-au finalizat intr-un an si jumatate. Modernizarea se traduce prin cresterea gradului de confort si, totodata, a capacitatii de prelucrare a pasagerilor. In prezent, capacitatea terminalelor este de 4,5 milioane de pasageri pe an, la un nivel de servicii C. Prin finalizarea fazei a III-a a obiectivului de investitii, preconizata pentru anul 2012, sase milioane pasageri pe an vor putea fi preluati prin aeroport, la un nivel de servicii B.


Citeste mai multe despre modernizarea aeroportului "Henri Coanda" si ce se va intampla cu zborurile de pe Baneasa intr-o ampla analiza din BUSINESS Magazin.


Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
otopeni,
extindere,
terminal,
inaugurare
/analize/transporturi/cum-arata-noul-terminal-de-la-aeroportul-din-otopeni-galerie-foto-8109168
8109168
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.