Cel mai sărac judeţ din România: s-a vândut o singură maşină nouă într-o lună

Autor: Razvan Muresan Postat la 08 iulie 2013 7114 afişări

O singură maşină nouă, un model Volkswagen Jetta, a fost cumpărată în perioada 1-31 mai 2013 în judeţul Sălaj. Cumpărătorul este o persoană fizică care a achiziţionat autoturismul în valoare de 15.000 de euro de la un dealer auto din Zalău, potrivit Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Cel mai sărac judeţ din România: s-a vândut o singură maşină nouă într-o lună

În tot judeţul Sălaj, s-au înmatriculat, dincolo de maşina nouă vândută, alte 329 de autovehicule second-hand. Cele mai căutate mărci la mâna a doua din Sălaj sunt Volkswagen (105 maşini) şi Opel (40 de maşini).

Salariul mediu net în judeţul Sălaj este de 1.247 de lei, cu 291 de lei mai mic media naţională, iar rata şomajului este de 6,42%. Una dintre companiile care contribuie la economia locală este Silcotub. Firma este deţinută de Tenaris, cel mai mare producător de ţevi la nivel mondial. În 2011, Silcotub a avut o cifră de afaceri de 1,4 miliarde de lei şi un profit net de peste 107 milioane de lei. La acea dată, aici lucrau 1.348 de persoane, cu 211 mai multe decât în 2010, potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice.

În total, în luna mai, au fost înmatriculate în România 4.107 autoturisme noi şi peste 30.000 second-hand, mai arată datele DRPCIV. Cele mai multe maşini noi se vând în Bucureşti, dealerii din capitală comercializând în luna mai 2.785 de unităţi de acest fel.

Reducerea puterii de cumpărare a lovit puternic piaţa auto din judeţele mai sărace ale ţării, unde s-a ajuns ca în primele patru luni ale acestui an să fie vândut chiar şi un singur autoturism nou, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA). Pe primul loc în topul judeţelor cu cele mai mici vânzări este Mehedinţi, unde de la începutul anului şi până la sfârşitul lunii aprilie s-a vândut oficial singurul autoturism - un Peugeot 3008.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
masina,
vanzare,
romania,
salaj,
volkswagen,
auto
/analize/transporturi/cel-mai-sarac-judet-din-romania-s-a-vandut-o-singura-masina-noua-intr-o-luna-11109054
11109054
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.