Radu Scarlat, Bento: „Principalul motor al carierei: să creez ceva care aduce valoare”

Postat la 11 septembrie 2022 152 afişări

Radu Scarlat, Bento: „Principalul motor al carierei: să creez ceva care aduce valoare”

Vârstă: 38 de ani

Funcţie: General Manager & Partner

Companie: Bento, Intelectually Curious

Număr de angajaţi: 73

Cifră de afaceri:  +28,1 mil. lei

Profit: 5,2 mil. lei

Experienţă: A absolvit Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti. Apoi, în cadrul Bento, şi-a dezvoltat abilităţile în: dezvoltare software, infrastructură IT,  management financiar, analiza proceselor de business, project management, product management, administrarea afacerii.


Ambiţia sau talentul - ce contează cel mai mult pentru a avea succes?

Atât ambiţia, cât şi talentul joacă un rol în drumul către succes, însă ambiţia este elementul obligatoriu. O persoană ambiţioasă, muncitoare, serioasă poate depăşi limitările care vin din lipsa talentului. O persoană talentată, dar fără ambiţie nu va realiza însă prea multe.

Ce ţi-ar plăcea să ai şi nu deţii în prezent?

Mi-ar placea să deţin o colecţie cât mai diversificată de asset-uri care să poată genera un venit pasiv, să îmi permită să duc o viaţă aşa cum îmi doresc fără să fie nevoie să mă implic operaţional în modul în care fiecare dintre aceste asset-uri se manifestă.

În ce loc te simţi cel mai fericit?

Mă simt fericit în vacanţă, alături de familia mea, într-un loc în care mă pot bucura de micile plăceri ale vieţii. Mă simt fericit la manşa unui avion în zbor, cât şi la bordul unei maşini sport într-un context în care pot profita în siguranţă de sportivitatea acesteia.

Care este cea mai realizare din viaţa ta de până acum?

Faptul că am o familie care mă împlineşte, alături de care duc o viaţă frumoasă, e cea mai mare realizare a mea. O altă realizare este ce am reuşit alături de partenerii mei să facem cu Bento, o companie care s-a dezvoltat mult peste aşteptările pe care le-am avut atunci când am pornit la drum cu Vlad.

Dacă ar fi să oferi un rating vieţii tale de până acum, între 1 şi 10, care ar fi acesta?

Vieţii mele de până acum i-aş da nota 8.50. Sunt foarte mulţumit de unde sunt, sunt fericit alături de familie şi prieteni, sunt motivat în cadrul Bento, sunt mulţumit de evoluţia mea. Este însă tot timpul loc de mai bine, din acest motiv cred că 8.50 reflectă o evaluare corectă.

Cine este mentorul tău?

Am o listă lungă de oameni pe care îi admir, ale căror acţiuni le respect, a căror viziune mă impresionează. Pe unii dintre aceşti oameni îi cunosc şi personal, iar de-a lungul timpului am apreciat şi urmat deseori sfaturi primite de la aceştia. Nu cred că aş putea numi pe cineva anume mentor.

Ce te motivează?

Principala mea motivaţie este să creez ceva care aduce valoare, care are un impact real în viaţa celor care îl utilizează. Mă motivează de asemenea, şi procesul de creaţie, inclusiv satisfacerea curiozităţii mele vizavi de cum fac oamenii lucrurile şi de cum pot fi ele îmbunătăţite.

Care crezi că este cea mai mare provocare a vremurilor noastre?

Cred că o provocare foarte serioasă a vremurilor noastre este nepăsarea, detaşarea şi concentrarea din ce în ce mai mult a oamenilor pe propria lor bunăstare. Nu e nimic greşit în a lupta pentru bunăstarea ta, însă mulţi oameni înţeleg prin asta fuga de muncă şi detaşarea faţă de obstacole.

Profilul lui Radu Scarlat a apărut în anuarul 100 TINERI MANAGERI DE TOP, EDIŢIA 2022. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Servicii Financiare,
Radu Scarlat

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.