Ionuţ Alexandru Isac: „Cea mai mare satisfacţie pentru mine este atunci când oamenii şi businessul din jurul meu cresc şi se dezvoltă”

Postat la 14 august 2022 1289 afişări

Ionuţ Alexandru Isac: „Cea mai mare satisfacţie pentru mine este atunci când oamenii şi businessul din jurul meu cresc şi se dezvoltă”

Vârstă: 31 de ani

Funcţie: Global Head of Cloud Security

Companie: Atos

Număr de colegi aflaţi în subordine: > 250 (la nivel global)

Număr de angajaţi: >3.000 (în România)

Cifră de afaceri: >130 mil. euro (în România)

Experienţă: Absolvent de studii superioare în Marea Britanie, are peste 10 ani de experienţă în IT şi peste 5 ani în zona de leadership. Din 2019 este liderul departamentului de Cloud Security la nivel global, conducând businessul în cadrul centrelor din Europa şi APAC. Are responsabilitate pentru un P&L (profit & loss statement – n. red.) multi-million euro, în cadrul unui business poziţionat pe locul 1 la nivel mondial pentru servicii de managed security în cadrul raportului emis de Gartner, bazat pe cota de piaţă.


Ambiţia sau talentul – ce contează cel mai mult pentru a avea succes?

Talentul neînsoţit de ambiţie este în foarte multe cazuri irosit, având de altfel câteva exemple atât în viaţa personală, cât şi profesională. Ambiţia înseamnă determinare şi muncă, ambiţia înseamnă disponibilitatea de a face sacrificiile necesare în atingerea unui obiectiv, ambiţia duce către triumf.

Ce ţi-ar plăcea să ai şi nu deţii în prezent?                          

Mai mult timp liber pentru familie, pentru planuri şi activităţi personale (inclusiv pentru dezvoltarea personală/profesională).

În ce loc te simţi cel mai fericit?                                              

Cred că în cazul meu nu există un singur loc, ci mai degrabă trei:

1) Între oamenii din echipă, discutând şi lucrând împreună la planurile şi idealurile noastre comune;

2) Înconjurat de familie;

3) Vara, pe plajă, în concediu, alături de soţie şi prieteni – ultimul punct posibil şi din cauza zodiei :).

Care este cea mai mare realizare din viaţa ta de până acum?

Familia şi parcursul profesional, începând cu studiile şi cei aproape 7 ani petrecuţi în Londra, încărcaţi cu multe realizări, dar şi cu încercări şi dificultăţi prin care am reuşit să trec cu brio şi continuând cu parcursul profesional atât înainte de, dar mai ales în cadrul Atos.

Dacă ar fi să oferi un rating vieţii tale de până acum, între 1 şi 10, care ar fi acesta?

Aş zice un 9,90, pentru că de principiu nu sunt adeptul 10,00, deoarece consider că mereu există oportunităţi de a îmbunătăţi ceva sau de a face ceva mai bine. Dar cred cu tărie în următorul citat: „I still remember the days I prayed for the things I have now”.

Cine este mentorul tău?

Cătălina Dodu (Country Manager, Atos România & Global Cybersecurity Presales/T&T Director), ca şi mentor cu impact direct în dezvoltarea mea, atât personală cât şi profesională. Simon Sinek şi Winston Churchill, ca şi „mentori” cu impact indirect.

Ce te motivează?              

Cuvântul GROWTH şi tot ce se poate înţelege prin asta. Cea mai mare satisfacţie pentru mine este atunci când oamenii şi businessul din jurul meu cresc şi se dezvoltă. Încerc ca în fiecare zi să fac ceva care să-mi ofere un motiv de mândrie şi un motiv de a merge mai departe şi în fiecare zi am reuşit.

Care crezi că este cea mai mare provocare a vremurilor noastre?     

Work-life balance şi goana constantă după „mai mult”, care poate genera efecte pe termen lung atât asupra sănătăţii fizice, cât şi psihice, pentru noi toţi, situaţiile generate de pandemia globală şi ceea ce înţelegem fiecare prin „the new normal”, precum şi anumite probleme deja cunoscute şi discutate la nivel global (încălzirea globală şi inversarea trendului, diferite probleme socio-economice, etc.).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.