Elena Gheorghe: Un lider trebuie să fie aproape de oameni şi să-i inspire

Postat la 23 aprilie 2021 65 afişări

Elena Gheorghe: Un lider trebuie să fie aproape de oameni şi să-i inspire

Country Manager PayU România


Volume procesate în 2020: ~ 2.1 mld. dolari Număr tranzacţii în 2020: ~ 38 mil. tranzacţii


—   Cea mai importantă lecţie învăţatăîn pandemie:

Fiind un om apropiat de cifre şi analize aş spune mai degrabă ce am observat în decursul unui an de pandemie. S-a schimbat modul în care socializăm, folosim foarte mult mediul digital, interacţiunile fizice au fost reduse semnificativ, iar toate acestea se reflectă direct în modul în care acţionăm. Analizăm mult mai profund lucrurile pe care le facem şi dacă sunt, într-adevăr, relevante pentru noi, dacă ne împlinesc cu adevărat. Cred că «normalul» de după pandemie va fi mult diferit de cel pe care îl ştiam până acum. 

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Să preiau rolul actual, în plină pandemie, a fost nu doar cea mai importantă decizie, ci şi o provocare pe care am acceptat-o cu mult curaj. Cred că un lider bun este mereu aproape de oameni, iar în această perioadă a fost destul de dificil de realizat, din cauza restricţiilor. Practic singura interacţiune fizică a fost cu ocazia evenimentului de Black Friday, cu un număr foarte restrâns de colegi. Dar am găsit mereu soluţii pentru a păstra spiritul de echipă.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în această perioadă:

Un lider trebuie să fie aproape de oameni şi să-i inspire. Îmi place să cred că prin energia, implicarea şi atitudinea mea de „we can do it” am reuşit să menţin spiritul de echipă şi motivaţia în rândul colegilor

—   Work from home sau de la birou?

Cred cu tărie că un echilibru între cele două este cel mai potrivit. Să trecem de la o extremă la alta nu este un lucru sănătos, iar asta vedem şi din cercetările care au apărut în ultimul timp. Proiectele complexe sunt gestionate mai bine atunci când există interacţiune fizică, dinamica se schimbă, iar gradul de atenţie şi implicare în timpul meetingurilor este altul. Pe de altă parte trebuie să menţionăm şi părţile bune ale lucratului de acasă. De exemplu, permite femeilor, în special mamelor, să aloce mai mult timp copiilor care sunt încă mici sau activităţilor legate de casă.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Ieşirile în natură şi, bineînţeles, pasiunile mele sunt principalele surse care mă încarcă cu energie.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Familia şi oamenii apropiaţi mie au fost principala sursă de inspiraţie. Susţinerea familiei şi al celor dragi, mai ales într-o astfel de perioadă, sunt foarte importante.

—   Putere vs. feminitate:

Puterea şi feminitatea nu se exclud. Din contră, un mix între cele două ajută la echilibru, moderaţie şi empatie în societate, dar mai ales în business.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.