Denisa Mateescu, Western Union: Dacă ne susţinem reciproc, vorbim deschis, asta aduce o infuzie importantă de încredere şi pozitiv în vieţile noastre şi ne ajută să depăşim orice criză

Postat la 01 mai 2021 72 afişări

Denisa Mateescu, Western Union: Dacă ne susţinem reciproc, vorbim deschis, asta aduce o infuzie importantă de încredere şi pozitiv în vieţile noastre şi ne ajută să depăşim orice criză

Director regional Western Union Europa de EstWestern Union


CIFRĂ DE AFACERI (2020, LA NIVEL GLOBAL): 4,8 MLD. DOLARI NUMĂR DE ANGAJAŢI (LA NIVEL GLOBAL): ~ 11.500


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:

Am reuşit să ne continuăm activitatea, ceea ce pentru milioane de oameni din întreaga lume a fost foarte important, chiar vital în condiţiile în care pandemia a limitat atât de drastic posibilitatea de mişcare. În acest context, cea mai importantă lecţie pe plan profesional a fost cât de mult contează echipa, să fim împreună şi să acţionăm uniţi. La nivel personal, dar cu impact direct în sfera profesională, lecţia învăţată a fost despre echilibru între familie şi job. Şi, la ambele niveluri, a contat încrederea, pe de o parte, şi cruciala importanţă a tehnologiei digitale, pe de altă parte.  

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

A fost un an care ne-a obligat să ne raportăm la ceva ce nu am mai trăit până acum, fără termen de comparaţie. În pofida complicaţiilor aduse de această pandemie, pentru mine acest an nu a presupus modificări radicale, nici pe plan personal, nici pe cel profesional. Prin urmare, cea mai importantă decizie a fost să merg înainte cu proiectele în curs şi să mă adaptez din mers la noul context, astfel încât să finalizez ce am început. De asemenea, să-i susţin pe cei apropiaţi.

—   Work from home sau de la birou?

Am lucrat, în principal, de acasă în acest an de pandemie. Nu a fost neapărat un lucru nou nici pentru mine, nici pentru colegii mei. (…) Am luat decizia de a lucra de acasă din raţiuni de siguranţă sanitară, dar am rămas, de fapt, într-un contact permanent, uneori chiar mai intens decât înainte, cu ajutorul tehnologiei. Aşadar, nu a fost o modificare radicală a stilului nostru de lucru şi ne-am putut adapta uşor. Dar, recunosc că îmi este dor să fiu din nou la birou împreună cu colegii mei.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

Am ţinut aproape unii de alţii. Avem aproape zilnic întâlniri online, în care discutăm despre business, dar şi despre noi, despre cum trăim această situaţie. Ştim unii de alţii, vorbim, ne-am construit o relaţie bazată pe sprijin reciproc şi încredere. Şi contează enorm!

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Sursele mele de energie sunt familia, prietenii apropiaţi şi echipa mea, de la birou. Vorbim mult, avem o legătură poate chiar mai intensă decât înainte, mai deschisă. Ne susţinem reciproc, vorbim deschis şi asta aduce o infuzie importantă de încredere şi pozitiv în vieţile noastre.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

M-am uitat la cei care nu au renunţat, la cei care nu s-au dat bătuţi în confruntarea cu pandemia, la cei care au răspuns provocării cu încredere şi optimism, care au avut o abordare responsabilă şi nu au promovat teoria conspiraţiei.

—   Putere vs. feminitate:

Puterea şi feminitatea nu au un versus între ele. Nu cred că se exclud, chiar dimpotrivă. Sunt doi piloni bine echilibraţi pentru construcţia unei personalităţi, cu condiţia să aibă un fundament în compoziţia căruia există autenticitatea, autocunoaşterea şi dedicarea tenace pentru dezvoltarea personală.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.