Dana Dima (Demetrian): Impredictibilitatea din 2020 s-a răsfrânt într-un nivel enorm de stres, care s-a decontat atât individual, dar şi la nivel de organizaţii şi societate, însă cred că este mai important să ne uităm în urmă şi să luăm tot ce este mai bun

Postat la 13 mai 2021 86 afişări

Dana Dima (Demetrian):  Impredictibilitatea din 2020 s-a răsfrânt într-un nivel enorm de stres, care s-a decontat atât individual, dar şi la nivel de organizaţii şi societate, însă cred că este mai important să ne uităm în urmă şi să luăm tot ce este mai bun

Vicepreşedinte Executiv Retail & Private Banking BCR


Cifră de afaceri (2020): 3,54 mld. lei •  Profit (2020): 814 mil. lei •  Număr de angajaţi: 6.200


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:

A fost un an intens. Impredictibilitatea din 2020 s-a răsfrânt într-un nivel enorm de stres, care s-a decontat atât individual, dar şi la nivel de organizaţii şi societate, însă cred că este mai important să ne uităm în urmă şi să luăm tot ce este mai bun. Cum ar fi puterea noastră de adaptare şi reinventare, agilitatea şi flexibilitatea, dar şi faptul că suntem mai puternici şi mai deschişi spre colaborare şi comunicare.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Să ţinem deschisă întreaga reţea de unităţi a BCR, în sprijinul clienţilor noştri, cu introducerea unui sistem absolut inovator pe piaţa de banking din România, cel al programărilor pentru vizitele în unitate, aşa cum se întâmplă în sistemul medical, cel legal şi multe alte domenii.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

A fost un an sensibil, în care menţinerea unei motivaţii active în rândul angajaţilor BCR a fost o prioritate personală şi a ţinut de comunicarea directă cu echipa. Eu cred că pentru a crea o legătură cu echipa ta trebuie să îi asculţi pe oameni, să le înţelegi problemele personale, să îi sprijini şi să încerci să găseşti soluţii împreună cu ei. Iar 2020 a fost momentul în care ne-am conectat la un nivel profund, în care de cele mai multe ori a contat mai degrabă să întrebăm „cum eşti tu şi familia ta?” decât „în ce stadiu este proiectul”?

—   Work from home sau de la birou?

Personal cred într-un sistem de lucru hibrid, care îmbină activitatea de acasă cu prezenţa la birou.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Reţeaua BCR. Atunci când construiesc lucruri care ajută oamenii, simt că mă împlinesc ca om şi asta îmi generează o energie puternică ce mă ajută sa depăşesc orice barieră.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Inspiraţia vine chiar de la oameni, de la colegii mei. De la  acei oameni care au stat în fiecare zi, în această perioadă, în faţa clientilor, în unităţi. Sunt oameni care, pur si simplu, s-au expus în faţa acestui virus, doar pentru a putea sprijini clienţii mai departe. Pentru mine, întreaga mea echipă, care acţionează într-o singură voce, reprezintă «sufletul» care mă inspiră.

—   Putere vs. feminitate:

Feminitatea însăşi înseamnă putere. Puterea de a trăi emoţii, de a le transmite şi de a le însufleţi. În general, în viaţă, trebuie sa înveţi cum două lucruri care s-ar putea exclude se pot completa uneori armonios, demonstrând cât de bine funcţionează împreună. Asta şi pentru că eu cred că cea mai bună modalitate de a schimba o mentalitate, o percepţie a societăţii, este doar prin munca pe care o depui fără niciun compromis în ceea ce priveşte standardele. De altfel, consider că acele companii, indiferent de domeniul de activitate, care au înţeles cât de important este să creezi un echilibru între energia masculină şi cea feminină, sunt cele care vor avea de câştigat la capitolul echipă. De fapt, puterea la feminin înseamnă echilibru.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.