CSR 2022. Educaţie şi încurajarea lecturii pentru copiii din medii dezavantajate - Metropolitan Life România

Postat la 10 noiembrie 2022 60 afişări

CSR 2022. Educaţie şi încurajarea lecturii pentru copiii din medii dezavantajate - Metropolitan Life România

Motivaţie:

Metropolitan Life s-a implicat în proiecte dedicate educaţiei alături de fundaţia United Way România, cu obiectivul de a contribui la prevenirea analfabetismului funcţional prin amenajarea a nouă colţuri de lectură pentru copiii din medii dezavantajate din România. Acest program a fost dezvoltat de United Way România şi susţinut de Metropolitan Life. „Protecţia vieţii şi a viitorului comunităţilor în care ne desfăşurăm activitatea este una din valorile de bază ale Metropolitan Life. Ca o reconfirmare a angajamentului şi responsabilităţii noastre sociale, ne implicăm în acţiuni care pot influenţa în mod pozitiv educaţia, sănătatea şi calitatea vieţii societăţii din care facem parte”, spun reprezentanţii companiei.

Descrierea proiectului:

Proiectul se desfăşoară în intervalul 01.01 – 31.12.2022 şi ţinteşte aproape 4.000 de copii din familii vulnerabile din localităţile Glina şi Buftea (judeţul Ilfov), Cutuş şi Hărman (judeţul Braşov), Borşa (judeţul Iaşi), Cumpăna (judeţul Constanţa), Băile Tuşnad (judeţul Harghita), Ploieşti (judeţul Prahova) şi Costache Negri (judeţul Galaţi) şi a fost ales pentru a creşte accesul tuturor copiiilor la educaţie şi lectură în vederea prevenirii şi combaterii riscului de analfabetism funcţional şi a abandonului şcolar, dar şi pentru a ajuta cadrele didactice care vor activa în aceste centre să se formeze în domeniul literaţiei. Mai întâi a avut loc dotarea şi amenajarea colţurilor de lectură. În funcţie de starea fiecărui spaţiu şi nevoile identificate s-au schimbat podelele sau parchetul, s-a zugrăvit, au fost pictaţi pereţii, s-a achiziţionat şi montat mobilier, pufuri şi perne colorate, covoare, draperii, cărţi şi materiale educaţionale şi nu numai. Astfel, spaţii vechi şi neutilizate au primit o nouă destinaţie care să bucure copiii şi să le trezească dorinţa de a citi. Valoarea financiară a investiţiei în acest proiect este de 100.000 de euro. Persoanele implicate au fost reprezentanţii United Way România, partenerii locali ai United Way Romania, voluntarii din partea Metropolitan Life, cadrele didactice şi copiii vizaţi.

Rezultate:

Suma alocată în cadrul campaniei a asigurat dotarea şi amenajarea a nouă colţuri de lectură, de care vor beneficia aproape 4.000 de copii din familii vulnerabile, dar şi generaţiile viitoare care vor utiliza aceste spaţii. Din cei aproape 4.000 de copii care au acces la noile colţuri de lectură, 360 de copii, cu preponderenţă din ciclul primar, vor participa la activităţile de literaţie. Aceşti copii au fost selectaţi printr-o evaluare a nivelului iniţial de literaţie şi vor fi evaluaţi periodic pentru a monitoriza progresul acestora. Aceste activităţi urmăresc să dezvolte competenţele de lectură şi scriere astfel încât copiii să înţeleagă şi să evalueze critic informaţiile primite prin texte scrise, electronice şi imagini. Alte proiecte de CSR în care compania s-a implicat sunt: „Viitorul e la şcoală”, alături de Junior Achievement, „Educaţie şi joc pentru copiii din Spitale”, alături de Asociaţia United Way Romania, „iDay pentru educaţie”, alături de Junior Achievement Romania, Sănătate. Viaţă Activă”, alături de Junior Achievement România, „Infirmiera Virtuală”, alături de asociaţia United Way România, „Plantarea unei păduri de două hectare”, alături de Asociaţia Pădurea Copiilor, „Generations Centres”, alături de fundaţia Regală Margareta a României şi „Sports Festival”, alături de Asociaţia Playfield.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.