Bogdan Munteanu: În cautarea timpului pierdut

Postat la 27 septembrie 2022 98 afişări

Bogdan Munteanu: În cautarea timpului pierdut

Vârstă: 40 de ani

Funcţie: director regional

Companie: Alpha Bank România

Active (2021, rezultate preliminare şi neauditate): 18,8 mld. lei

Număr de angajaţi (la 31.12.2021): 2.022

Număr de oameni aflaţi în subordine: 77

Experienţă: De peste 17 ani, spune că livrează creştere în retail bankingul din Bucureşti. În proiectele conduse de el, cheia succesului a fost întotdeauna comunicarea cu echipa: training, direcţie şi încredere.


Ce ţi-ar plăcea să ai şi nu deţii în prezent?                         

Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte. Zilele lungi de vară din copilărie, mirosul mohorului proaspăt tăiat, sunetul pierdut de coasă, nechezatul cailor, cântecul greierilor, vocea bunicului care mă îndemna să strâng grămezile şi peste care nu credeam vreodată că se va aşterne liniştea.

În ce loc te simţi cel mai fericit?

De când s-a născut fiica mea, mergem în fiecare vară la Sinaia. Acolo îi oferim vacanţa la ţară pe care noi am avut-o copii fiind. Este locul unde fiica mea a făcut primii paşi, a învăţat să schieze şi unde joacă şah cu prietenii. Sinaia mă încarcă cu energie pozitivă şi amintiri frumoase.

Care este cea mai realizare din viaţa ta de până acum? Puştoaica cu părul ca mierea, care încă acceptă să o ţin de mână, îmi spune că sunt haios şi m-a determinat să lucrez cu mine şi să vindec răni din trecut. Care negociază până la limita superioară şi nu se supără dacă nu accepţi şi care coace cei mai buni biscuiţi din univers.

Dacă ar fi să oferi un rating vieţii tale de până acum, între 1 şi 10, care ar fi acesta?

Nu cred în acordarea unui rating pentru viaţă. Cred că viaţa este o călătorie pe care o facem împreună cu alţi oameni, cu opriri în halte, cu relaţii de iubire şi cu tuneluri în care intrăm ştiind că urmează lumina.

De-asta este important să ne acceptăm aşa cum suntem şi să comunicăm.

Cine este mentorul tău? De 15 ani am bucuria să mă sfătuiesc cu fostul meu şef şi acum colegul meu, George Chiriţă. De la el am învăţat că trebuie să le dai oamenilor un model şi apoi să le ceri să livreze. A intervenit în cariera mea în momente cheie, m-a supus la adevărate examene, dar întotdeauna a avut încredere în mine.

Ce te motivează?           

Mă inspiră oamenii care au curaj să urce pe scenă şi să danseze chiar dacă nu au cele mai bune mişcări, dar sunt hotărâţi să se exprime şi nu le e teamă de reacţia publicului. La fel ca şi echipele care vor să înoate în ape reci, departe de confortul apelor calde şi cunoscute.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Servicii Financiare,
Bogdan Munteanu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.