100 TINERI MANAGERI DE TOP 2022 Vlad Ermil Bodea, managing partner Bento: „Sunt motivat de noutate, înainte de toate, în diversele ei forme”

Postat la 21 august 2022 164 afişări

100 TINERI MANAGERI DE TOP 2022 Vlad Ermil Bodea, managing partner Bento: „Sunt motivat de noutate, înainte de toate, în diversele ei forme”

Vârstă: 38 de ani

Funcţie: Managing Partner

Companie: Bento, Intelectually Curious

Cifră de afaceri:  +28,1 mil. lei

Profit: +5,2 mil. lei

Număr de angajaţi: 73

Experienţă: A urmat Facultatea de Automatică şi Calculatoare, UPB Bucureşti. Antreprenoriatul în Bento l-a ajutat apoi să consolideze experienţa în IT, project management, marketing, product management, administrarea afacerii, planificare strategică, HR.


Ambiţia sau talentul - ce contează cel mai mult pentru a avea succes?

Succesul este un concept subiectiv însă, dacă ar trebui să aleg dintre cele două direcţii, îmi e clar că ambiţia joacă un rol mult mai important pentru atingerea oricărei viziuni. Disciplina, motivaţia internă, capacitatea de a ajusta perspectiva, maturitatea de a începe din nou - toate pot fi antrenate.

Ce ţi-ar plăcea să ai şi nu deţii în prezent?

E ceva ce într-o oarecare măsură consider că deţin şi în prezent, dar mi-ar plăcea mai mult. E vorba de înţelepciune. Înţelepciune aplicată în diversele domenii în care doresc să livrez şi unde realizez că mai am multe de învăţat.

În ce loc te simţi cel mai fericit?

Vara: pe plajă, la umbră, în sunetul valurilor, fie că sunt alaturi de prieteni sau cu laptop-ul în braţe. Iarna: pe pârtia de schi, concentrat şi relaxat în acelaşi timp, plutind pe zăpadă. Oricând: în orice loc cu muzică bună şi oameni interesanţi.

Care este cea mai realizare din viaţa ta de până acum?

Cele două fete pe care sunt mândru să le numesc copiii mei, Leila şi Erica-Leona, sunt primul gând care îmi vine în minte. Apoi, ar fi faptul că am o viaţă plină de aventură şi emoţie în care am reuşit să îmi asum cine sunt şi să mă comport ca atare. Iar succesul Bento este, de asemenea, în top 3.

Dacă ar fi să oferi un rating vieţii tale de până acum, între 1 şi 10, care ar fi acesta?

I-aş da un 7. Pentru mine înseamnă mult. Profesorul meu de matematică din liceu, dirigitele clasei noastre şi un om care înseamnă enorm pentru mine obişnuia să spună: „10 e pentru Dumnezeu, 9 pentru profesor şi 8 e nota maximă pentru elev“. Deci cu 7 sunt destul de bine :).

Cine este mentorul tău?

Nu cred că am un mentor, în adevăratul sens al cuvântului, dar sunt oameni a căror părere şi sfat m-au format de-a lungul timpului şi pe care îi respect ca pe nişte mentori. Tatăl şi unchiul meu, care mi-au sădit spiritul antreprenorial şi m-au ghidat în nenumărate situaţii, sunt primii la care mă gândesc.

Ce te motivează?

Noutatea, înainte de toate, în diversele ei forme: perspective şi culturi diferite, roluri noi, regiuni necunoscute mie. Apoi, sunt motivat de impactul pe care activitatea mea sau proiectul la care lucrez îl are pentru cei din jur, pentru lume. Şi nu în ultimul rând, sunt motivat de a lucra cu oameni interesanţi.

Care crezi că este cea mai mare provocare a vremurilor noastre?

Preponderenţa interacţiunilor umane la distanţă în comparaţie cu cele faţă în faţă. Diferenţierea între informaţii, cunoştinţe, înţelepciune şi ştiinţă. Polarizarea oamenilor şi scăderea empatiei datorate social media. Consumul, distrugerea mediului şi schimbările climatice provocate de om.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Servicii Financiare,
Vlad Ermil Bodea

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.