Planurile legate de căsătorie şi viaţa de familie pot face diferenţa în obţinerea jobului de către tinerele care vor să devină stewardese

Postat la 16 noiembrie 2016 230 afişări

Planurile legate de căsătorie şi viaţa de familie pot face diferenţa în obţinerea jobului de către tinerele care vor să devină stewardese

Unele dintre cele mai dificile întrebări pe care le aud candidatele participante la interviurile de angajare pentru slujba de stewardesă se referă la planurile legate de familie şi la stadiul în care se află pe plan personal la capitolul relaţii.

Companiile aeriene din Golf au zguduit puternic aviaţia mondială, oferind servicii de calitate la preţuri mai mici decât ale concurenţilor. O parte din strategia arabilor are în vedere şi recrutarea personalului din diferite colţuri ale planetei, mai ales din ţările cu un nivel de trai scăzut. Angajaţii muncesc sub atenta supraveghere a companiilor din Emiratele Arabe sau Qatar, lucrează ore suplimentare şi acceptă condiţii care sunt discutabile în alte ţări ale lumii. Toate companiile aeriene din Golf - Etihad, Qatar şi Emirates - pot chiar concedia stewardesele dacă rămân însărcinate, potrivit Wall Street Journal.

"Dacă te întrebi cum afectează intenţia de a te căsători şansele tale de a obţine jobul de stewardesă, ţine minte că nu contează. În principiu, în timpul interviului, angajatorul nu are dreptul să te întrebe despre statusul tău marital. Când eşti singură oricum nu prea contează. Vei fi dedicată 100% jobului, vei fi dispusă să pleci noptile şi de sărbatori fără să comentezi şi vei fi poate mai implicată decât o stewardesă care are familia acasă", spune Cristina Toader, fostă stewardesă la Emirates şi Wizz Air, pe siteul cumajungistewardesă.ro.

În general, căsătoria nu înseamnă însă renunţarea la job. "La Qatar Airways regula cu căsătoria e destul de strictă, adică nu ai voie să te căsătoreşti cu un coleg, nu ai voie să primeşti vizite decât de la soţul tău, care nu are voie să stea în apartamentul tău, ci la hotel".

În cazul altor companii, stewardesele care aleg să se căsătorească pe durata contractului de însoţitor de bord primesc recompense substanţiale. Conform cumajungistewardesă.ro, Multe companii din Europa încurajează stewardesele să aibă o familie, considerând că sunt mai fericite la job când sunt multumite şi împlinite pe plan personal, chiar dacă disponibilitatea de a lucra de sărbători scade.

"Deşi la un interviu pentru Orient, te pot intreba dacă soţul tău este de acord să pleci să traieşti într-o alta ţară şi poate fi dificil pentru tine să te împarţi între familie şi job, recrutorii nu îţi dau o bilă neagră dacă ai deja o familie. Ba chiar te ajută să îţi aduci soţul în ţara lor, oferindu-i lui viza, iar vouă banii de chirie necesari pentru un apartament de două-trei camere. Fie că te căsătoreşti în timpul contractului, fie că esti deja căsătorită, soţul tău are beneficii multiple: viză, cazare, bilete de avion cu discount de 90% în regim nelimitat", potrivit sursei citate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
interviu,
angajare,
stewardesa,
job
/analize/resurse-umane/planurile-legate-de-casatorie-si-viata-de-familie-pot-face-diferenta-in-obtinerea-jobului-de-catre-tinerele-care-vor-sa-devina-stewardese-15963510
15963510
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.