Oferta de joburi este mai mare, dar tot insuficienta

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 18 ianuarie 2011 27 afişări

Inceputul lui 2011 aduce o crestere cu 25% a ofertelor disponibile pe piata muncii fata de perioada similara din anul precedent, potrivit site-ului de recrutare online BestJobs.ro. Totusi, numarul locurilor de munca este in continuare insuficient pentru a duce rata somajului la un nivel acceptabil.

Numarul anunturilor de angajare publicate de companii pe BestJobs.ro in primele doua saptamani din acest an este cu 25% mai mare decat era in aceeasi perioada din 2010. Site-ul numara 11.600 de posturi, dintre care aproape 4.200 in vanzari si comert, 1.629 in domeniul IT (software si tehnologie), 919 in marketing si 817 in inginerie.

Pe langa acestea, semnale pozitive exista si pentru domeniul bancar sau cel de relatii cu clientii, potrivit BestJobs.ro. Astfel, 2011 se anunta a fi unul mai bun, ce implica o crestere a nevoii de personal mai ales in cazul companiilor care pe timp de criza au facut disponibilizari si au incercat sa eficientizeze costurile.

Cele mai cautate sunt persoanele care nu au o experienta foarte bogata intr-un domeniu. Un student, spre exemplu, va ocupa o pozitie de operator call-center sau casier intr-o banca pe bani mult mai putini decat ar cere o persoana cu experienta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
oferte,
joburi,
locuri de munca
/analize/resurse-umane/oferta-de-joburi-este-mai-mare-dar-tot-insuficienta-7898853
7898853
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.