A decis să dea vacanţe pe termen nelimitat angajaţilor care-şi fac bine treaba

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 25 septembrie 2014 995 afişări

"Dacă programul de lucru de la 9 la 5 este o paradigmă a trecutului, de ce atât de multe companii insistă să păstreze un număr fix de zile libere pe an?" Aceasta este întrebarea pe care Richard Branson, fondatorul corporaţiei Virgin, o pune în cartea sa "The Virgin Way".

A decis să dea vacanţe pe termen nelimitat angajaţilor care-şi fac bine treaba

Branson, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, a decis să acorde angajaţilor vacanţe pe termen nelimitat, atât timp cât ei îşi termină sarcinile primite. Omul de afaceri spune că a fost inspirat de cei la Netflix, care în anul 2010 au permis angajaţilor să îşi ia concediu oricând, fără a cere aprobare de la conducere.

Chiar dacă tehnologia permite angajaţilor să lucreze de acasă, Branson nu încurajează acest lucru, spunând că cel mai important lucru este ca treaba să fie terminată, indiferent de orele petrecute la birou. "Angajaţii pot pleca după ce se asigură că şi-au îndeplinit sarcinile şi că toate proiectele sunt la zi. Nerespectarea acestei reguli poate pune în pericol atât firma, cât şi cariera lor", avertizează omul de afaceri.

Politica vacanţelor nelimitate, adoptată şi de alte companii precum Foursquare şi Tumblr, poate avea atât consecinţe pozitive cât şi negative, notează cei de la entrepreneur.com. Deşi mulţi manageri se tem că angajaţii ar putea lipsi perioade îndelungate, statisticile de până acum arată că numărul total de zile de concediu a crescut cu doar 5-10%.

Branson speră că noua politică implementată va creşte atât moralul cât şi productivitatea celor de la Virgin. "În cazul în care rezultatele vor fi încurajatoare", spune el, "ne vom gândi şi la alte schimbări în bine faţă de sistemul tradiţional de muncă."

Urmărește Business Magazin

/analize/resurse-umane/a-decis-sa-dea-vacante-pe-termen-nelimitat-angajatilor-care-si-fac-bine-treaba-13346026
13346026
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.