O aplicaţie pentru mobil a devenit inamicul numărul unu al companiilor de taxi

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 25 septembrie 2014 384 afişări

"Prin creştere şi expansiune, compania a evoluat de la un startup banal din Silicon Valley la un mod de viaţă pentru milioane de oameni din toată lumea", au anunţat cei de la Uber pe un blog după ce ultima rundă de finanţare a urcat valoarea companiei la 17 miliarde de dolari.

O aplicaţie pentru mobil a devenit inamicul numărul unu al companiilor de taxi

Uber este o aplicaţie permite utilizatorilor să fie în permanenţă conectaţi cu serviciile oferite de taximetrişti, iar succesul său începe să modeleze industria. Mai exact, odată ce contul a fost creat, utilizatorul poate cere o maşină în regim de taxi în oricare din oraşele în care Uber operează. Şoferii nu sunt angajaţi Uber, dar plătesc un comision către companie pentru a putea fi listaţi. Un alt aspect extrem de important este că plata se face prin telefon, astfel că serviciile pot fi apelate şi atunci când utilizatorul nu dispune de bani cash.

De la lansarea în San Francisco, în urmă cu patru ani, Uber s-a extins în 128 de oraşe din 37 de ţări. Cea mai recentă rundă de finanţare a adus 1,4 miliarde dolari în conturile Uber; astfel, evaluat la 17 miliarde de dolari, Uber este acum cel mai valoros startup finanţat de investitori, depăşind Airbnb (evaluat la 10 miliarde).

Datorită numărului tot mai mare de clienţi, Uber devine un pericol pentru companiile de taximetrie, motiv pentru care în mai multe state din estul Europei şoferii de taxi au organizat proteste împotriva aplicaţiei.

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/o-aplicatie-pentru-mobil-a-devenit-inamicul-numarul-unu-al-companiilor-de-taxi-13349126
13349126
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.