Activul de refugiu al vremurilor moderne

Autor: Ioana Matei Postat la 23 noiembrie 2020 90 afişări

Activul de refugiu al vremurilor moderne

Valoarea bitcoin a crescut săptămâna trecută, tranzacţionându-se la peste 17.000 de dolari şi atingând maximul din 7 ianuarie 2018 miercuri,  18 noiembrie, anunţă CNBC.

Bitcoin s-a tranzacţionat, mai exact, la 17.030 dolari. Specialiştii din industrie spun că ascensiunea bitcoin în acest an, care a înregistrat o creştere cu 137% până în prezent, este urmarea sumelor cheltuite de guverne pentru susţinerea economiilor precum şi interesului investitorilor de renume precum Paul Tudor Jones şi Stanley Druckenmiller.

„Decalajul dintre lumea criptomonedelor şi instituţiile financiare tradiţionale s-a închis dramatic”, a declarat Charles Hayter, CEO al furnizorului de date CryptoCompare.

Fanii criptomonedelor au descris bitcoin ca având calităţi similare activelor de refugiu, cum ar fi aurul, la care investitorii recurg adesea în perioade de turbulenţă economică.

Sursa: Mediafax

Foto: thought catalog / unsplash.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.