Un investitor a cumpărat 32 de locuinţe în Cosmopolis cu un milion de euro şi aşteaptă un randament de 7,2% pe an

Autor: Razvan Muresan Postat la 16 februarie 2015 1176 afişări

Un investitor a plătit aproximativ un milion de euro pe un pachet format din 32 de studiouri duble în cadrul Cosmopolis, tranzacţia fiind încheiată la începutul acestui an. Locuinţele au fost achiziţionate cu scopul închirierii pe o perioadă de minimum trei – cinci ani, randamentul în euro fiind estimat la aproximativ 8% pe an.

Un investitor a cumpărat 32 de locuinţe în Cosmopolis cu un milion de euro şi aşteaptă un randament de 7,2% pe an

“Odată cu creşterea cererii din partea utilizatorilor finali, simţim şi o uşoară creştere a interesului pentru achiziţionarea de locuinţe în scop investiţional. Nu vorbim de acelaşi tip de investitor ca în perioada de creştere economică, care cumpăra pentru a revinde cu profit pe termen scurt, ci de investitori care cumpără locuinţe cu scopul exclusiv de a le închiria, randamentul anual oferit fiind net superior unui depozit bancar”, declară Gabriel Voicu, director New Homes division în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania, agentul exclusiv al Cosmopolis.

O tranzacţie similară a fost încheiată în 2013, prin care un investitor a cumpărat un bloc, valoarea tranzacţiei ridicându-se la peste două milioane de euro. Pachetul de locuinţe este închiriat integral, cea mai mare parte fiind preluate de către clubul de fotbal FC Viitorul, care a ales să îşi cazeze personalul administrativ şi sportiv în Cosmopolis în momentul relocării echipei din Constanţa în Chiajna. Randamentul anual al acestei investiţii este de 7,8%.

Cosmopolis a prezentat interes şi pentru investitorii de talie mai redusă – antreprenori, persoane care ocupă poziţii de top management – care au achiziţionat 40 de locuinţe prin produsul ”Business la cheie”, lansat anul trecut. Principala caracteristică a acestui produs este reprezentată de garantarea chiriei pe un an de zile în eventualitatea neînchirierii locuinţelor, această facilitate venind să răspundă potenţialelor temeri ale cumpărătorilor privind închirierea imediată a locuinţei achiziţionate.

Cu toate acestea, toate locuinţele vândute prin ”Business la cheie” au fost deja închiriate, la niveluri lunare de aproximativ 275 de euro pentru o garsonieră, aproximativ 350 de euro pentru un apartament cu două camere, aproximativ 450 de euro pentru un apartament cu trei camere şi de la 550 de euro pentru o vilă. Cei care au cumpărat locuinţe prin ”Business la cheie” au cumpărat pachete formate din două până la şase locuinţe, randamentele anuale în euro fiind cuprinse între opt şi 9%.

Cosmopolis este unul din cele mari proiecte rezidenţiale din România, cu peste 1700 de locuinţe finalizate, comunitatea din cadrul proiectului numărând aproximativ 3000 de locuitori. Dezvoltarea proiectului va continua şi în 2015 prin investiţii care se vor ridica la 18 milioane de euro. Vor fi finalizate aproximativ 400 de noi apartamente şi vile şi va fi continuată dezvoltarea generală a infrastructurii proiectului.

Preţurile de vânzare ale locuinţelor din Cosmopolis pleacă de la 29.000 de euro + 5%* TVA pentru un studio cu o suprafaţă construită de 49 de metri pătraţi, de la 48.500 de euro + 5%* TVA pentru un apartament cu două camere, având o suprafaţă construită de 67 de metri pătraţi, în timp ce un apartament cu trei camere, cu o suprafaţă construită de 82 de metri pătraţi, are un preţ de 54.900 de euro + 5%* TVA. În cadrul Cosmopolis sunt disponibile la vânzare şi vile, cu suprafeţe care pornesc de la 94 de metri pătraţi construiţi şi preţuri de la 76.000 de euro + 5% TVA.

Cosmopolis este amplasat în zona de nord-est a Bucureştiului, în apropiere de Şoseaua de Centură, între podurile din Pipera-Tunari şi Andronache-Ştefăneştii de Jos. Până în prezent,  investiţiile în cadrul Cosmopolis s-au ridicat la aproximativ 250 de milioane de euro, în construcţia de locuinţe, infrastructură, spaţii comerciale şi spaţii verzi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cosmopolis,
randament,
investitor,
locuinte
/analize/imobiliare/un-investitor-a-cumparat-32-de-locuinte-in-cosmopolis-cu-un-milion-de-euro-si-asteapta-un-randament-de-7-2-pe-an-13831267
13831267
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.