Gazprom deschide prima benzinărie proprie de pe o autostradă din România

Autor: Razvan Muresan Postat la 26 iunie 2013 15559 afişări

Grupul petrolier sârbesc NIS, controlat de gigantul rusesc Gazprom, a inaugurat vineri prima benzinărie de pe o autostradă din România, după cele cinci staţii amplasate în Oradea, Arad, Sibiu, Miercurea Sibiului şi Veştem.

Gazprom deschide prima benzinărie proprie de pe o autostradă din România

Grupul petrolier sârbesc NIS, controlat de gigantul rusesc Gazprom, a ajuns pe piaţa locală la un număr de cinci benzinării, prima unitate fiind inaugurată la finele anului trecut în localitatea Veştem, din apropierea Sibiului. Toate staţiile de alimentare poartă sigla Gazprom, iar până la finalul anului obiectivul este acela de a ajunge la o reţea formată din 50 de unităţi, potrivit celor mai recente declaraţii oficiale din partea grupului. 

Gazprom a deschis două noi benzinării pe piaţa românească, punctele de alimentare fiind situate pe autostrada Bucureşti-Piteşti, la kilometrul 59. Construcţiile la perechea de benzinării sub sigla Gazprom au început la începutul anului, acesta fiind încă un pas al extinderii ruşilor în România. Beneficiarul lucrărilor va fi compania NIS Petrol, firma prin care NIS activează pe piaţa românească.

Preţurile practicate de Gazprom pe autostrada Bucureşti – Piteşti

Benzina 95 – 5.81lei/litru

Benzina Premium – 6.48 lei/litru

Motorina Standard – 5.95 lei/litru

Diesel Premium - 6.29 lei/litru

Compania Gazprom a determinat scăderea preţului la combustibili în judeţul Sibiu, ca urmare a tarifelor mai mici cu până la 50 de bani faţă de concurenţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
autostrada,
benzinarie,
deschidere,
gazprom,
romania
/analize/energie/gazprom-deschide-prima-benzinarie-proprie-de-pe-o-autostrada-din-romania-11028906
11028906
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.