Evenimentele care contează

Autor: Roxana Petrescu Postat la 01 noiembrie 2021 53 afişări

Evenimentele care contează

Ruşii de la Gazprom i-au cerut Republicii Moldova să îşi ajusteze acordul de liber schimb cu UE şi să amâne reformele pieţei energetice convenite cu Bruxelles-ul în schimbul unui gaz mai ieftin, relatează Financial Times. 

Aici, în România, Timişoara a rămas fără încălzire în prag de iarnă din cauza scumpirii gazului dincolo de orice nivel imaginat.

În timp ce vecinii sunt strânşi în menghina Gazprom, iar Timişoara rămâne fără gaz, Romgaz a anunţat că a finalizat negocierile cu americanii de la Exxon pentru preluarea participaţiei de 50% din perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră. Ce a omis Romgaz să spună este că de trei ani de zile gazul din Marea Neagră zace blocat degeaba în lupte politice.

Tot pe lista de omisiuni este şi faptul că acel gaz va veni abia în cinci ani. Aşa că până atunci, pregătiţi-vă de mult frig. Şi nu, nu ruşii sunt de vină, nici americanii, nici UE, că al doilea cel mai bogat stat european în materie de rezerve de gaze stă să îngheţe în prag de iarnă. Dar ghiciţi cine?

Roxana Petrescu este guest-editor la Business Magazin

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.