Cu toţii aşii în mânecă, dar pe picior greşit

Autor: Roxana Petrescu Postat la 14 martie 2022 75 afişări

Cu toţii aşii în mânecă, dar pe picior greşit

Investitorii în energia verde din cel de-al doilea val spun la unison că bani sunt, România este extrem de atractivă prin profiturile pe care le poate întoarce, singurul lucru de care au nevoie fiind păstrarea regulilor jocului în timpul jocului.

Mai departe, gaz de miliarde de dolari din Marea Neagră şi de pe uscat aşteaptă să fie scos. Între timp, în 2021 România, cu gaz care zace degeaba îngropat, a plătit peste 1 mld. de dolari pentru importuri, aproape triplu faţă de 2020. Peste 80% au venit din Rusia.

Şi mai departe, de la furnizori la distribuitorii de energie, toţi iau bani de la bănci nu pentru investiţii, ci pentru a-şi asigura cash-flow-ul după ce statul roman a a făcut protecţie socială pe spatele investitorilor strategici.

Astfel, într-o perioadă care va accelera tranziţia spre energia verde, România rămâne blocată în acelaşi scenariu de film (prost).

Roxana Petrescu, guest editor

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energia verde,
gaze naturale,
marea neagra

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.