Videowise | Videowise

Postat la 06 februarie 2023 68 afişări

Videowise | Videowise

Platforma Videowise înglobează o serie inovatoare de tehnologii şi funcţionalităţi pentru creşterea performanţei la nivel de user engagement şi user conversion în e-commerce. Facilitează distribuţia şi monetizarea de conţinut video la scară largă pentru branduri DTC şi retaileri enterprise, prin intermediul unui sistem de automatizări, customizări şi rapoarte video în timp real.

Descrierea inovaţiei:

Videowise este o platforma video all-în-one. Printre componentele acesteia se numără un sistem de stocare a conţinutului video de tip „library", sincronizat inclusiv cu conturile de social media aferente magazinului online, zona de widget studio destinată customizării în manieră vizuală atât a conţinutului video, cât şi a canalelor de distribuţie al acestuia, precum şi suita de produse asociate fiecăruia, accesibile pentru a fi achiziţionate direct din interfaţa video playerului. Potrivit reprezentanţilor companiei, dispune de cea mai complexă secţiune de Video Analytics din e-commerce, date raportate în timp real ce permit magazinelor online să inoveze şi să construiască experienţe e-commerce personalizate atât pe specificul brandului, cât şi tiparelor de comportament şi nevoilor principalelor publicuri ţintă. Beneficiile urmărite prin crearea platformei tehnologice Videowise sunt oferirea instrumentelor necesare pentru simplificarea şi automatizarea proceselor de vânzări online prin conţinut video, încurajarea gândirii analitice bazate pe cifre şi date exacte generate în sistem real, şi eliminarea completă a tendinţei cumpărătorilor online de a paraşi magazinul pentru a face research despre produse în afara site-ului. „După doi ani de testare video intensivă, ni s-a confirmat generarea unei creşteri notabile la nivelul performanţei globale a magazinelor online, cu efect direct asupra principalilor indicatori de business, precum creşterea ratei de conversie şi diminuarea timpului petrecut de clienţi până la checkout”, spune Claudiu Cioba, CEO şi CPO al companiei. Platforma a fost gândită iniţial pe o investiţie de 1,1 milioane de dolari în aprilie 2021, condusa de fondul FounderCollective cu investitori de la Meta, Uber, Google, Adobe. În noiembrie 2022, Videowise a închis a doua rundă de investiţii condusă de Salesforce Ventures, pentru scalarea companiei şi intrarea pe piaţă enterprise.

Iniţiatorul proiectului este  Claudiu Cioba, fondator, CEO & CPO. Cu zeci de proiecte inovatoare de software sub conducerea lui în 15 ani de product design, Claudiu promovează UI/UX că instrument de afaceri şi reputaţie, creând şi revitalizând limbaje vizuale de software la nivel global. Susţinut de un background în colaborare cu branduri de renume (Uber, Meta, Payjunction, Certa), Claudiu locuieşte actualmente în Sibiu unde este un precursor al promovării şi integrării potenţialului uman şi valorilor locale.

Elementul de noutate:

Videowise este prima platforma video dedicată pentru e-commerce, care permite distribuţia de conţinut video interactiv/shoppable la scară mare. Prin specificul său de platformă SaaS integrată 360°, Videowise oferă utilizatorilor funcţionalităţi automatizate şi preconfigurate pentru setarea facilă a conţinutului video şi asocierea cu produsele aferente. În plus, aduce o suită de tehnologii complet noi şi o serie de instrumente exclusive platformei, precum sistemul extins de customizare, distribuţia video off-site şi raportarea extensivă de date.

Efectele inovaţiei:

Pe lângă rezolvarea principalelor blocaje ale cumpărătorilor din procesul de achiziţie şi eficientizarea majoră a proceselor de vânzări online şi inovaţie UI/UX, suita de tehnologii şi caracteristici tipice Videowise generează o creştere a performanţei globale de funcţionare a magazinelor online. Acestea se reflectă direct asupra rezultatelor financiare înregistrate de businessuri cu efect major asupra principalilor indicatori precum: rata de conversie de până la 21% pe magazine online, creştere RPS (revenue per session) de 10%, creştere AOV (average order value) de 12%, creştere engagement de 3X timp petrecut on-site. Prin utilizarea tehnologiilor Videowise, nu s-a înregistrat un impact negativ asupra vitezei de încărcare a paginilor pe magazinele online, platforma fiind clasata că fiind superioara în raport cu toţi indicatorii de performanţă Google Core Web Vitals. Soluţia Videowise este momentan unica platformă video testată şi recunoscută de către Shopify ca având un impact minim asupra vitezei de încărcare a magazinelor online. În plus, Videowise integrează automat toate sistemele de checkout şi plata online adoptate de către magazinele online, oferind vizitatorului toată infrastructura necesară pentru a nu părăsi magazinul.

„După doi ani de testare video intensivă, ni s-a confirmat generarea unei creşteri notabile la nivelul performanţei globale a magazinelor online, cu efect direct asupra principalilor indicatori de business, precum creşterea ratei de conversie şi diminuarea timpului petrecut de clienţi până la checkout.”

Claudiu Cioba, CEO şi CPO al Videowise

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.