Topul celor mai scumpe frigidere la vanzare in Romania

Postat la 05 aprilie 2010 1037 afişări

Orientarea consumatorilor romani catre produse standard, mai putin sofisticate si care au preturi mai mici a afectat si piata frigiderelor, care a inregistrat anul trecut o scadere de 38%, comparativ cu anul 2008.

"In 2009, o partea importanta dintre cumparatorii de produse premium au inceput sa se orienteze catre o zona de mijloc, in timp ce o alta categorie si mai importanta a inceput sa aprecieze produsele ieftine", a spus Dragos Salamac, Team Leader in cadrul Benq Romania. De altfel, completeaza acesta, chiar si multe marci considerate premium pana acum au inceput sa se adreseze prin anumite produse segmentului mediu de cumparatori.

Oficialii companiei Altex, cel mai mare retailer de electronice si electrocasnice din Romania, sunt de parere ca principalul motiv pentru care comportamentul de consum s-a modificat sunt solutiile extrem de limitate de creditare. In aceste circumstante, resursele au fost si continua sa fie limitate, iar alegerea se transforma din placere in stres, adauga acestia, in timp ce decizia de cumparare presupune mai multe persoane (familia) si nu mai apartine individului. "De asemenea, calitatea produsului va fi un factor important si va trebui sa justifice mult mai mult pretul platit", adauga oficialii Altex.

Anul trecut, piata frigiderelor din Romania a fost de 127,1 milioane de euro, in scadere cu 38,73% fata de 2008, cand a fost de 207.4 milioane de euro, potrivit companiei de cercetare de piata GFK. "Dintre toate categoriile de electrocasnice, frigiderele au avut cea mai abrupta scadere in 2009", a declarat Monica Iavorshi, CEO Arctic, precizand ca, dupa frigidere, au scazut vanzarile la masinile de spalat si mai apoi cele la aragazuri.

"Sunt doua componente care au determinat scaderea pietei de aparate frigorifice: pe de o parte a scazut destul de mult si pretul - asta nu neaparat dintr-o reducere neta de pret, ci dintr-o revizuire a comportamentului de consum - si pe de alta parte, cu cat piata este mai matura, cu atat este mai afectata de criza", a mai declarat acesta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
electrocasnice,
frigidere,
pret,
top
/analize/comert/topul-celor-mai-scumpe-frigidere-la-vanzare-in-romania-5815476
5815476
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.