Simona Cocoş: Pandemia a dat României o lecţie - trebuie să avem o industrie locală puternică, să diminuăm dependenţa de exterior, să întărim şi să dezvoltăm sustenabil sistemul românesc de sănătate

Autor: Andra Stroe Postat la 08 iulie 2021 83 afişări

Simona Cocoş: Pandemia a dat României o lecţie - trebuie să avem o industrie locală puternică, să diminuăm dependenţa de exterior, să întărim şi să dezvoltăm sustenabil sistemul românesc de sănătate

Director General Zentiva România şi Moldova grupul Zentiva România


Cifră de afaceri (2019): 560 mil. lei Profit (2019): 43,7 mil. leiNumăr de angajaţi: 1.350


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:

O lecţie care se referă la România - trebuie să avem o industrie locală puternică, să diminuăm dependenţa de exterior, să întărim şi să dezvoltăm sustenabil sistemul românesc de sănătate.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

După achiziţia grupului de firme Alvogen/Labormed, am luat decizia de a alinia procesele, procedurile, în aşa fel încât să putem lucra ca o singură echipă.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

Încă din primele zile ale pandemiei am  luat toate măsurile pentru a proteja toţi colegii, am folosit tehnologia pentru a rămâne conectaţi, am comunicat foarte mult şi am răspuns rapid tuturor grijilor şi întrebărilor colegilor lor. Noi nu am făcut disponibilizări, dimpotrivă, am mai angajat în perioadele în care a crescut cererea de medicamente din piaţă şi a trebuit să creştem producţia.

—   Work from home sau de la birou?

Cred că noua realitate va conduce către un mix între cele două. Din experienţa companiei noastre este modul de lucru cel mai eficient. În plus, pentru colegii mei, posibilitatea de a lucra de acasă în anumite zile este un beneficiu apreciat

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Acasă este locul unde mă simt foarte bine, îmi petrec timpul cu familia, citesc sau văd filme.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Jacinda Ardern – prim-ministrul Noii Zeelande – mi-a plăcut foarte mult cum a făcut faţă tuturor problemelor pe care le-a întâmpinat în 2020; este un lider empatic şi nu îi este teamă să fie diferită de ceilalţi.

—   Putere vs. feminitate:

Nu cred în exercitarea puterii pentru a atinge obiectivele. Cred în colaborare, respect şi încredere. Am norocul să am o echipă excepţională, în care spiritul este colaborarea. Cred în feminitate şi dovada este chiar echipa noastră de management, în care ponderea femeilor este mare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.