SAP România: Promotion Analyzer

Postat la 19 ianuarie 2021 119 afişări

SAP România: Promotion Analyzer

Promotion Analyzer – dezvoltat în România – este „psihologul” care analizează comportamentul de consum al clienţilor în vederea stabilirii promoţiilor din magazine.

Descrierea inovaţiei:

Echipa Data Science SAP România a dezvoltat pentru lanţul de supermarketuri Rimi Baltic un tool de analiză a promoţiilor – Promotion Analyzer – bazat atât pe algoritmi special dezvoltaţi, cât şi pe algoritmi SAP HANA Predictive Analytics Library. Tool-ul foloseşte date istorice şi crează scenarii „what-if” pentru a ajuta clientul să modeleze şi sa prezică cele mai potrivite campanii de promoţii.

Persoanele implicate în dezvoltarea proiectului sunt: Mădălina Trifan, Răzvan Ion, Vlad Carabin, Alexandru Olteanu şi Alexandru Biticiu.

Elementul de noutate:

Promotion Analyzer furnizează date relevante despre promoţii care nu erau disponibile în trecut. Tool-ul are o contribuţie semnificativă asupra veniturilor lanţului Rimi Baltic. În prezent, retailerul foloseşte această unealtă pentru promoţiile curente de Crăciun.

Efectele inovaţiei:

40% – creşterea veniturilor din promoţii, peste trei milioane de tranzacţii analizate săptămânal şi 100 de decidenţi care folosesc această unealtă, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii SAP România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TEHNOLOGIE,
SAP România,
Promotion Analyzer

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.