Oana Lungu: Pandemia m-a făcut să înţeleg cât de puternici suntem, cât de rapizi, pentru că există încredere, şi că putem soluţiona lucruri care în condiţii normale păreau imposibile

Autor: Ioana Matei Postat la 06 iulie 2021 97 afişări

Oana Lungu: Pandemia m-a făcut să înţeleg cât de puternici suntem, cât de rapizi, pentru că există încredere, şi că putem soluţiona lucruri care în condiţii normale păreau imposibile

Director de Achiziţii Kaufland România


Cifră de afaceri (2019): 11,88 mld. lei Număr de angajaţi: >15.000


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:

Pandemia a fost şi este în continuare o lecţie şi un test de loialitate faţă de oameni. Dar şi un test de echipă, la nivel de organizare internă.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

La nivel personal, tocmai lipsa deciziilor majore e cea care ne-a marcat. Mă bucur însă că mi-am păstrat încrederea că lucrurile vor reveni la un normal adaptat momentului şi că ceea ce se întâmplă acum nu trebuie să pună o amprentă negativă asupra viitorului. Poate simţim că trăim una dintre cele mai complexe perioade ale vieţii noastre, dar ea este temporară.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

Am învăţat la un moment dat un lucru, cred eu, esenţial: primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a motiva oamenii este să nu începi să îi demotivezi! Pare banal, dar poţi ajunge uşor în extrema cealaltă. Am o echipă foarte diversă şi pentru fiecare dintre ei funcţionează lucruri diferite. Însă, recunoaşterea pe loc a unui rezultat bun, o încurajare într-un moment de cumpănă, angrenarea într-un proiect nou şi interesant, pot funcţiona pentru fiecare dintre noi cu succes.

—   Work from home sau de la birou?

Pentru activitatea din Departamentul Achiziţii Kaufland România, work from home poate funcţiona pentru o perioadă limitată de timp. Suntem persoane comunicative care se simt în largul lor în întâlniri face to face. Poţi negocia online pentru scurt timp, dar asta nu va putea egala niciodată întâlnirile de la masa de discuţii, unde pasiunea şi emoţiile pot face întâlnirile remarcabile!

—   Locul din care imi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Pentru că obişnuiesc să fac sport, în natură sau în interior, acesta este momentul în care îmi reîncarc bateriile sau am discuţiile personale care mă pot ajuta să depăşesc o criză. De multe ori, în perioada de work from home, îmi luam „pauza de masă‟ şi ieşeam să alerg pe străzile din cartierul în care locuiesc. Asta nu numai că imi hrănea pofta de soare şi de lumină, dar îmi dădea timp să mă gândesc la lucruri şi să găsesc soluţii la situaţii care păreau blocate.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Sunt multe persoane care m-au inspirat individual în diverse situaţii prin care au trecut anul trecut şi în ultima perioadă, însă cea mai puternică inspiraţie vine de la colegii mei. Pandemia m-a făcut să înţeleg cât de puternici suntem, cât de rapizi, pentru că există încredere, şi că putem soluţiona lucruri care în condiţii normale păreau imposibile.

—   Putere vs feminitate: Categoric nu se exclud. Feminitatea nu ştirbeşte puterea, aşa cum puterea este mult mai complexă însoţită de feminitate.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.