Motivul incredibil pentru care un miliardar lucrează ca şofer de Uber. Are suficienţi bani şi nu ar trebui să mai muncească nici măcar un minut toată viaţa sa

Autor: Andra Stroe Postat la 04 aprilie 2021 10579 afişări

Motivul incredibil pentru care un miliardar lucrează ca şofer de Uber. Are suficienţi bani şi nu ar trebui să mai muncească nici măcar un minut toată viaţa sa

Un nonconformist, Paul English a lansat business după business. Sursa sa de inspiraţie în afaceri nu a venit din cărţi de succes sau din familie, ci „de pe teren”, deoarece, în ciuda averii de miliarde, antreprenorul lucrează uneori ca şofer Uber pentru a se pune la curent cu nevoile clientului de rând.

Paul M. English s-a născut în 1963, în Statele Unite. Încă din liceu a cochetat cu antreprenoriatul, înfiinţând Speed Games, un producător de jocuri. El a absolvit Boston Latin School în 1982 şi a studiat apoi informatica la UMass Boston, urmând şi un master în acelaşi domeniu, iar în urmă cu doi ani a obţinut titlul de doctor onorific din partea instituţiei pe care a absolvit-o. Între 1995 şi 1998 antreprenorul a lucrat ca SVP (Senior Vice President – n. red.) of Engineering şi SVP of Product Management and Marketing la Interleaf în Waltham, Massachusetts, şi ca preşedinte al Boston Light Software, o companie de e-commerce pe care a cofondat-o în 1998 şi a vândut-o un an mai târziu către Intuit. Începând cu 1999, el a fost directorul Intermute, o companie pe care a lansat-o alături de fratele său, Ed şi care a fost achiziţionată şase ani mai târziu de Trend Micro.

În 2004 English a pus bazele Kayak împreună cu Steve Hafner, companie achiziţionată de Priceline în noiembrie 2012 pentru 1,8 miliarde de dolari. Ulterior, antreprenorul a fost numit în funcţia de Chief Technology Director al Diviziei de Medicină Socială şi Integalitate Sanitară în cadrul Brigham and Women’s Hospital din Boston, Massachusetts.

În iulie 2015 el a fondat start-up-ul de călătorii Lola.com, unde a folosit inteligenţa artificială pentru a crea un mod mai eficient de rezervare a călătoriilor. English este şi fondatorul GetHuman.com, o platformă care urmăreşte restabilirea contactului personal în domeniul serviciilor pentru clienţi. Până în iulie 2016, el a lucrat part-time şi ca instructor al MIT Sloan School of Management, unde a predat antreprenoriatul.

English are obiceiuri neobişnuite pentru un miliardar. În trecut, în unele nopţi lucra ca şofer Uber în Boston, la volanul automobilului său Tesla, „sperând să obţină informaţii practice despre dorinţele clienţilor din noua economie, deoarece fiecare călătorie îi aduce idei «pe care nu le-aş obţine dacă aş sta la birou, înconjurat de conspiraţionişti»”, după cum a declarat el, citat de publicaţia internaţională Forbes. În plus, obişnuia să noteze câte o propoziţie despre fiecare pasager, scriu cei de la Inc.com.

Implicat şi în acte filantropice, English a pus bazele unui centru de iarnă pentru persoanele fără adăpost din Boston şi a cofondat un sistem şcolar care să deservească 10.000 de elevi din Haiti. Antreprenorul suferă de bipolaritate, deficienţă cu care a fost diagnosticat încă din 1996. În 2018, ultimul an pentru care există informaţii disponibile, el avea o avere de 2 miliarde de dolari.

Kayak, cel mai cunoscut business fondat de English, face acum parte, alături de nume ca Booking, Agoda sau Rental Cars, din portofoliul Booking Holdings, un business cu venituri de peste 15 miliarde de dolari în 2019.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.