Ivana Martinakova, dm drogerie markt: În ultimul an am avut două opţiuni - de a trăi cu impresia că lucrurile vor reveni la normal sau de a ne adapta la ce se întâmplă

Autor: Andra Stroe Postat la 10 iulie 2021 164 afişări

Ivana Martinakova, dm drogerie markt: În ultimul an am avut două opţiuni - de a trăi cu impresia că lucrurile vor reveni la normal sau de a ne adapta la ce se întâmplă

Ivana Martinakova, CEO dm drogerie markt


Cifră de afaceri (an financiar Oct. 2019 – Sept. 2020): 526 mil. leiPierdere: 2 mil. leiNumăr de angajaţi: 1.000


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:

Cred că unul dintre cei mai importanţi paşi făcuţi în această perioadă a fost să detaşez în mod conştient dezvoltarea personală de cea a carierei. Astfel, obiectivele pe care vreau să le ating s-au modificat în mod semnificativ pentru mine. Consider că nu trebuie să renunţăm la a face planuri pe termen lung. Acestea oferă perspectivă strategiilor, însă cred că lucrurile trebuie gândite mult mai adaptabile ca până acum.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

În ultimul an am trăit cu toţii ghidaţi de evoluţia şi regulile impuse de pandemie. Am avut aşadar două opţiuni: de a trăi cu impresia că lucrurile vor reveni la normal sau de a ne adapta la ce se întâmplă (fără iluzia că vom reveni prea curând la viaţa de dinainte de pandemie). Astfel, ajustarea stilului de viaţă la prezent a fost una dintre cele mai importante decizii pe care le-am luat.

—   Work from home sau de la birou:

Fiecare dintre noi are o poziţie diferită în ceea ce priveşte acest aspect. Personal, consider că echilibrul este cel mai important şi că fiecare dintre aceste modalităţi de lucru are avantaje de care trebuie să ţinem cont. Pe de o parte, munca de acasă îmi oferă oportunitatea de a avea o perspectivă corectă pe care o poţi avea doar dacă iei puţină distanţă. Totodată, îmi permite să mă gândesc în linişte şi să iau decizii corecte. Pe de altă parte, consider munca de la birou la fel de necesară, pentru că apropierea reală de colegi şi interacţiunea socială sprijină relaţiile şi încrederea în cadrul echipei.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

Putem vorbi de motivare doar în condiţiile în care aceasta este necesară. Cred cu tărie că rolul unui lider este să se asigure că a creat şi păstrat condiţiile pentru fiecare membru al echipei în parte, în aşa fel încât să nu ajungă niciunul să fie demotivat.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Cel mai mult mă încarcă întotdeauna natura. Mă consider norocoasă să am un căţel cu care pot face plimbări lungi, în pădure, lucru din care să îmi iau toate energia de care am nevoie.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Uneori, dacă avem bucuria de a avea alături de noi oamenii potriviţi, nu trebuie să căutăm departe. Pentru mine, inspiraţia vine alături de cea mai bună prietenă a mea pe care o cunosc încă din copilărie. Ea mi-a fost alături toată viaţa, inclusiv în pandemie.

—   Putere vs. feminitate: În feminitate este foarte multă putere.

Profilul Ivanei Martinakova a apărut în ediţia din acest an a anuarului 100 Cele mai puternice femei din business.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.