Harta preturilor alimentelor. Unde gasiti cea mai ieftina mancare

Postat la 20 septembrie 2010 112 afişări

In prezent, pretul aceluiasi produs se poate dubla sau chiar tripla de la un judet la altul, potrivit listei preturilor de vanzare ale principalelor produse agricole si alimentare din piete si targuri, obtinuta de Gandul de la Ministerul Agriculturii.

De exemplu, clujenii cumpara carnea de pasare cu 5 lei pe kg, in timp ce vasluienii o gasesc in galantare cu 14 lei pe kg. Locuitorii din Harghita achizitioneaza cea mai ieftina carne de vita si porc, in Constanta se gaseste cea mai ieftina telemea, in timp ce la Covasna ouale au cel mai mare pret.

Aceleasi statistici mai arata ca in pietele din Brasov pot fi gasiti cei mai ieftini cartofi, cu 0,8-1,2 lei pe kg, judetul fiind recunoscut ca un mare producator in domeniu, in timp ce locuitorii din Mehedinti dau pe acelasi kilogram de cartofi pana la de trei ori mai mult.

Detalii pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
alimente,
preturi,
carne,
paine,
cartofi,
judete,
harta,
top
/analize/comert/harta-preturilor-alimentelor-unde-gasiti-cea-mai-ieftina-mancare-7319075
7319075
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.