Greul abia acum incepe

Postat la 16 decembrie 2008 295 afişări

Comerciantii de moda recunosc, deocamdata cu jumatate de gura, ca marjele de profit au inceput sa scada. Dar toti sunt de acord ca este vremea pentru schimbari de strategie.

 

“Ramane in picioare cine este suficient de puternic sa reziste tumultului in care vom fi aruncati toti in 2009. Nu ne va fi usor deloc”, admite Bianca Alexandr, director de franciza al Aldo Romania, referindu-se la tintele deja stabilite de retailerul de incaltaminte si accesorii pentru urmatorii trei ani, pe care trebuie sa le atinga pe fondul scaderii cererii de consum, ca urmare a crizei financiare mondiale. Cu sau fara criza, planul Retco Retail, firma care detine franciza Aldo pentru Romania, ramane batut in cuie: pana in 2011 retailerul ar trebui sa ajunga sa opereze 13 magazine in tara. Dar reteaua actuala de cinci magazine Aldo - trei de incaltaminte si accesorii si doua destinate exclusiv accesoriilor - va numara la sfarsitul anului viitor doar cu doua in plus, care vor fi deschise in centrele comerciale Cotroceni Park si Sun Plaza din Capitala. Investitia presupusa de un nou magazin, care are in medie o suprafata de 200 de metri patrati, poate ajunge pana la 350.000 de euro cu tot cu stocul de marfa.

 

“Planurile noastre de extindere nu s-au modificat sub nicio forma in urma crizei financiare de care se lovesc colegii nostri de prin alte tari, dar depindem totusi de termenele de predare ale spatiilor din mall-urile in care vrem sa intram. Si multe din proiectele anuntate pentru anii urmatori au fost deja oprite sau se vor opri”, explica managerul Aldo Romania de ce 2009 este anul in care ritmul inaugurarilor se anunta cel mai temperat.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/comert/greul-abia-acum-incepe-3665095
3665095
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.