Doar 14.000 de sticle de Cabernet Sauvignon Rose de la Domeniile Ostrov

Autor: Ioana Mihai Postat la 04 aprilie 2011 142 afişări

Producatorul Domeniile Ostrov va pune pe piata din aceasta luna o editie limitata de Cabernet Sauvignon Rose formata din 14.000 de sticle numerotate.

"Am creat din productia lui 2010 un vin special, fresh, pentru perioada calda a anului. Intentionam sa-l dedicam consumatorilor cu gusturi rafinate, gandindu-ne in special la publicul feminin", declara Constantin-Theodor Ilinca, directorul general al companiei Domeniile Ostrov.

Palatul Mogosoia a fost gazda lansarii Rose-ului de la Domeniile Ostrov, odata cu sarbatorirea Anului International "Liszt". "Incercam prin acest tip de evenimente sa atasam produselor noastre o dimensiune culturala. Vrem sa comunicam publicului roman mesajul ca a bea vin nu este consum de alcool, ci un act cu o valenta sociala aparte. Astfel, multe dintre lansarile pe care le vom face in acest an se vor realiza in contexte culturale. Acesta este si motivul pentru care am ales ca imaginea Domeniilor Ostrov sa fie reprezentata de pianistul Lucian Velciu", precizeaza Constantin-Theodor Ilinca.

Rose-ul de la Domeniile Ostrov are o serie de caracteristici tehnice care il face sa fie foarte flexibil in asocierile cu mancarea. "Versatilitatea acestui Rose consta in lejeritatea cu care se asociaza cu cele mai sofisticate preparate culinare, precum si cu cele traditionale. Este recomdandat si pentru un consum independent in sezonul cald, racit la o temperatura optima, de pana la 15 grade. Acesta este unul dintre motivele pentru care oenologii nostri l-au vinficat sec, cu o concentratie de alcool de 12,5%", declara Dan Zottu, somelierul de la Domeniile Ostrov.

Din anul 2005 la Domeniile Ostrov a fost demarat un proces investitional constand in reconversia plantatiilor prin programe anuale succesive, sisteme de irigatii, dotarea cu echipamente si utliaje specifice, precum si modernizarea celor doua statii de vinificatie la standarde internationale ultramoderne. Volumul total al investitiilor se ridica la 24 de milioane de euro. In prezent podgoria Ostrov are un areal viticol de 1300 de hectare si include centrele viticole Ostrov si Lipnita, judetul Constanta, situate pe malul drept al Dunarii, la granita Romaniei cu Bulgaria.

Principalele game de vinuri din portofoliul Domeniilor Ostrov sunt Cetatea Durostorum, Canaraua Fetii, Domeniile Ostrov, Cosa di Vino si Vinaria Ostrov.

Soiurile cultivate de compania Domeniile Ostrov sunt Merlot, Cabernet Sauvingnon, Feteasca Neagra, Pinot Noir, Syrach si Rebo pentru vinurile rosii. Pentru vinurile albe Domeniile Ostrov cultiva soiuri ca Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Feteasca Alba, Feteasca Regala, Riesling Italian, Muscat Ottonel si Cramposie - sortimente speciale, recunoscute si apreciate de iubitorii vinului, dar si de rafinati degustatori.

Urmărește Business Magazin

/analize/comert/doar-14-000-de-sticle-de-cabernet-sauvignon-rose-de-la-domeniile-ostrov-8128646
8128646
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.