dm drogerie markt SRL | Staţii de reumplere pentru detergenţi de rufe şi vase bio Planet Pure

Postat la 20 ianuarie 2023 93 afişări

dm drogerie markt SRL | Staţii de reumplere pentru detergenţi de rufe şi vase bio Planet Pure

Scopul introducerii staţiilor de reumplere pentru detergenţi este de a oferi o alternativă sustenabilă achiziţionării unor produse uzuale. Proiectul oferă tuturor oportunitatea de a se angaja într-o acţiune care protejează mediul înconjurător, într-un mod simplu şi rapid, potrivit reprezentanţilor companiei. 

Descrierea inovaţiei:

Cu ajutorul staţiilor de reumplere a detergenţilor de rufe şi vase Planet Pure, clienţii reduc considerabil cantitatea de plastic folosită. Prin acest proces sustenabil, oamenii se implică în susţinerea acţiunilor de protejare a mediului. În plus, reprezentanţii companiei spun că datorită calităţii produselor Planet Pure, care sunt certificate de Austria Bio Garantie, fiind create din materii naturale şi prietenoase cu hainele, cu pielea şi cu mediul înconjurător, clienţii aduc o schimbare atât prin folosirea staţiilor de reumplere, cât şi prin produsul în sine. Prima staţie de reumplere a fost inaugurată în luna februarie 2022, la Timişoara, valoarea investiţiei fiind de aprox. 60.000 de lei/fiecare staţie. În luna martie au început să fie introduse şi în alte magazine dm din ţară. Prima etapă a proiectului presupune extinderea staţiilor în 10 filiale dm din România. Atât pe staţia de reumplere, cât şi pe ambalajele reutilizabile cu care se foloseşte clienţii găsesc toate informaţiile despre produse, materialele folosite şi modul de folosire, care este, de altfel, foarte simplu:

♦Ÿ Clientul alege un recipient refolosibil de pe raftul de lângă staţie, în funcţie de tipul de detergent dorit sau aduce de acasă un recipient cumpărat anterior;

Ÿ♦ Pe afişajul staţiei, clientul va apăsa START proces reumplere şi va selecta dacă foloseşte un recipient nou sau unul refolosit;

Ÿ♦ Se scanează codul de bare de pe recipientul ales, iar după scanare se va aprinde un LED verde în dreptul zonei talerului pe care trebuie poziţionat recipientul gol;

Ÿ♦ Odată poziţionat recipientul, staţia îl detectează şi începe umplerea cu detergentul selectat;

Ÿ♦ La finalizarea umplerii, recipientul se ia cu grijă şi i se montează capacul, iar imprimanta staţiei va tipări o etichetă autoadezivă, care va fi lipită pe acesta;

Ÿ♦ Se achită la casa de marcat.

Ambalajele, compuse 100% din bioplastice (trestie de zahăr), se găsesc exclusiv în drogheriile dm, iar costul acestora este amortizat încă de la a doua reîncărcare.

Proiectul a fost iniţiat la nivel de concern şi deja implementat cu succes în alte ţări din Europa. În România este un efort susţinut care implică mai multe departamente.

Elementul de noutate:

Deşi conceptul de reumplere există şi este folosit la scară largă în Europa, în România a fost introdus la nivel de reţea de retail odată cu lansarea acestui proiect în magazinele dm. Scopul este de a reduce semnificativ risipa de plastic şi de a susţine alegerile sănătoase şi conştiente în comportamentul cumpărătorului. În plus, produsele folosite pentru reumplere contribuie şi ele la îngrijirea mediului, dar au în vedere şi o componentă socială puternică. Planet Pure este primul detergent de rufe cu certificare ecologică la nivel mondial şi a luat naştere din dorinţa de a proteja natura prin dezvoltarea unor detergenţi şi produse de curăţare din ingrediente şi compuşi 100% proveniţi din extracte de plante nealterate. Brandul îşi concentrează atenţia pe incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi, prin oferirea de locuri de muncă în cadrul companiei.

Efectele inovaţiei:

Avantajul de bază rămâne sustenabilitatea, însoţit de zero risipă. La zece sticle reîncărcate costul celei de-a 11-a devine zero, prin economia făcută cu ambalajul reutilizabil. Conform studiilor efectuate până în prezent, se economiseşte cu până la 70% plastic la fiecare reumplere. În funcţie de evoluţia acestui proiect, dm drogerie markt are în vedere diversificarea staţiilor şi pentru alte tipuri de produse.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.