De ce a fost rau cand a fost majorata TVA si nu e bine nici cand ar urma sa fie micsorata?

Postat la 22 octombrie 2010 28 afişări

Cand TVA a fost majorata, in vara, de la 19% la 24%, s-a vazut doua luni mai tarziu in preturi. Oamenii de afaceri au reactionat pe masura. Majorarea TVA va conduce la cresterea preturilor, la inflatie, la somaj si evaziune fiscala, au sustinut ei, ceea ce de altfel se si intampla.

Acum, decizia Camerei Deputatilor de a reduce TVA de la 24% la 5% pentru alimentele de baza (paine, lapte, ulei vegetal, zahar) a fost taxata de unii analisti, pentru ca ar diminua veniturile bugetare si pentru ca nu ar conduce la scaderea automata a preturilor.

In schimb, oamenii de afaceri din industria alimentara cred ca masura ar avea efecte pozitive. Radu Timis, care detine CrisTim, cel mai mare producator local de mezeluri, spune ca reducerea TVA la alimentele de baza ar fi o "mica speranta data oamenilor" si considera ca nici statul nu va pierde atat de mult cum se anticipeaza din aceasta masura. "Ar putea scoate la lumina piata neagra, care se stie ca este peste 50% din exact pietele pe care se doreste aplicarea acestei taxe."

Detalii pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

/analize/comert/de-ce-a-fost-rau-cand-a-fost-majorata-tva-si-nu-e-bine-nici-cand-ar-urma-sa-fie-micsorata-7524594
7524594
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.