Cum se inmultesc drogheriile in Romania

Postat la 20 ianuarie 2010 542 afişări

Reteaua nemteasca Drogerie Markt, intrata pe piata in 2007, declara un tel foarte ambitios pentru urmatorii doi ani: vrea sa deschida in total inca 80 de noi magazine, cu investitii de peste 16 milioane de euro.

La data programata pentru interviu, Milan Radin, directorul general al operatiunilor Drogerie Market (DM) din Romania, se afla in Bucuresti intre doua vizite neanuntate in magazine. Face des asta, insotit de managerii de dezvoltare ai companiei, ca sa vada cum merge activitatea. Reteaua numara acum 23 de drogherii - magazine specializate in vanzarea de produse de ingrijire personala, de uz casnic si suplimente nutritive.

"Imi place sa merg prin magazine si sa fac lucruri care sunt interzise, spre exemplu sa fotografiez", a dezvaluit Radin, care a fost si luat la intrebari la un moment dat de personalul de paza. Managerul testeaza astfel daca angajatii isi iau munca in serios, dar se si amuza de reactiile personalului cand afla cu cine au de-a face.

Nascut in Timisoara, Radin a plecat in Austria cu familia sa cu putin inainte de izbucnirea Revolutiei din 1989. Si-a dorit sa se intoarca in tara si a facut-o odata cu intrarea pe piata a DM: Romania este a treia tara in care Milan Radin lucreaza pentru DM, dupa ce a si-a trecut in CV activitatea din Croatia si Serbia. "Planul meu este sa raman aici, dar s-ar putea sa ma trezesc in doi-trei ani ca incep dezvoltarea DM in Ucraina", afirma el.

Prima drogherie a grupului a fost deschisa in noiembrie 2007 in Timisoara. "Cu cat se stabilizeaza afacerea in tarile vecine, cu atat avem un cash flow care ne permite sa mergem mai departe cu deschiderile", explica Radin. "Ne-a fost greu la inceput, pentru ca in perioada 2006-2008 bancile erau in plina deschidere de sucursale si puteau plati oricat pentru spatii, in timp ce noi aveam un buget bine definit", spune Radin.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
Drogerie Markt,
Milan Radin
/analize/comert/cum-se-inmultesc-drogheriile-in-romania-5343457
5343457
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.