15 evenimente care au marcat anul 2015

Autor: Dorin Oancea Postat la 23 decembrie 2015 735 afişări

15 evenimente care au marcat anul 2015

Conceptul ultimei reviste din 2015 este marcat, din punctul de vedere al redacţiei Business Magazin,de intensitatea anului care se încheie. Anterior lui 2015, ultimii ani au fost marcaţi de criză, care a afectat diferit toate structurile societăţii. 2015 nu a mai fost afectat de criză, ci de atât de multe evenimente din atât de multe arii încât nu a putut lăsa pe nimeni indiferent, neimplicat sau neconectat la ştiri şi la efectul acestora.

Oamenii de business îl numesc cel mai bun an de după criză. Capitalul românesc a cunoscut creşteri precum achiziţia Volksbank de către Banca Transilvania sau căderi precum falimentul celui mai mare asigurător românesc, Astra. Tranzacţiile precum vânzările lui Ion Ţiriac sau achiziţiile din imobiliare vorbesc de la sine despre o dezmorţire a banilor.

Oamenii de pe stradă cred despre 2005 că a fost cel mai intens an politic.

Toţi oamenii îl văd ca pe cel mai trist an de după Revoluţie încoace, din cauza dramei de la Colectiv, care l-a marcat şi care ne-a marcat

pe toţi. Oamenii din toată Europa văd 2015 ca pe un an de turnură pentru modul cum vor evolua societatea, religia şi cultura celui mai democratic continent din lume.

Oamenii din toată lumea se gândesc însă la cum va afecta ceea ce s-a întâmplat în 2015 pacea şi stabilitatea unei planete unde radicalismul, terorismul şi pericolele legate de războaie şi incertitudini politice serioase nu mai sunt teorii, ci lucruri care s-au întâmplat sistematic în acest an şi care au schimbat modul cum oamenii gândesc, cum călătoresc, cum fac business sau cum îşi extind afacerile, cum îşi construiesc casele sau cum îşi planifică viaţa.

2015 a fost un an al extremelor, care ne face să intrăm în 2016 cu un bagaj de temeri, de resentimente sau de atenţie la oportunităţi. Vă invităm să citiţi în continuare cele 15 evenimente care au marcat businessul din România şi din lume, dar mai ales care au marcat fundamental România şi lumea.

3 victorii macroeconomice

Un nou candidat la podium-comerţ

Anul dezmorţirii imobiliare

Criza refugiaţilor

Conflicte armate

Robotizarea de la Dacia

Falimentul anului

Tragedia din clubul Colectiv

Primii paşi în AeRO-Bursă

Petrolul

Pariul tehnologic al anului

Gadgeturile anului

Topul cărţilor de business (şi nu numai) ale anului

Cele mai bune filme ale anului 

Business Magazin în cel de-al 11-lea an

Evenimentele inedite ale anului 2015

Urmărește Business Magazin

/analize/15-evenimente-care-au-marcat-anul-2015-14929101
14929101
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.