Cele mai scăzute temperaturi din această iarnă: Minus 21 de grade la Bucin şi minus 20 de grade în aproape toate localităţile din Harghita

Autor: Daniela Mezey Postat la 03 ianuarie 2016 81 afişări

Cele mai scăzute temperaturi ale acestei ierni în zonele locuite, de minus 20 de grade Celsius, au fost înregistrate, duminică dimineaţă, în judeţul Harghita, la Miercurea Ciuc, Joseni şi Topliţa, iar la staţia meteo Bucin termometrele au arătat o minimă de minus 21 de grade Celsius.

Cea mai scăzută temperatură din ţară, de minus 20 de grade Celsius, a fost măsurată la staţia meteo Miercurea Ciuc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3:00, temperatura stagnând la aceeaşi valoare timp de şase ore, până la ora 9:00.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă seară, cerul s-a degajat şi s-a instalat gerul în toate localităţile judeţului, temperaturile minime înregistrate duminică dimineaţă fiind cu cel puţin cinci grade Celsius mai scăzute decât cele de sâmbătă.

Astfel, la Miercurea Ciuc, Joseni şi Topliţa au fost consemnate minime de minus 20 de grade Celsius, iar la staţia Bucin mercurul a coborât în termometre până la minus 21 de grade Celsius.

"Şi în celelalte localităţi din Transilvania a fost o noapte geroasă şi o dimineaţă cu temperaturi foarte scăzute”, a spus Narcisa Milian, de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu.

Potrivit acesteia, în judeţul Covasna s-au înregistrat valori termice minime între minus 17 grade Celsius la Întorsura Buzăului şi minus 15 grade la Sfântu Gheorghe, iar la Sibiu, la Braşov, la Câmpeni şi la Târgu Mureş au fost, duminică dimineaţă, minus 16 grade Celsius.

Cea mai ridicată temperatură minimă din Transilvania, de minus 12 grade Celsius, s-a înregistrat în judeţul Alba, la Alba Iulia.

Meteorologul de serviciu Adrian Boariu, de la Administraţia Naţională de Meteorologie, a confirmat că minima de minus 20 grade Celsius măsurată la Miercurea Ciuc, Joseni şi Topliţa, în Harghita, este cea mai scăzută din ţară în zonele locuite în această iarnă.

La altitudini mari, temperaturile au coborât până la minus 23 de grade Celsius la Lăcăuţi, în judeţul Covasna, şi la Vârful Ceahlău-Toaca, în judeţul Neamţ, la Vârful Omu, în Prahova, au fost minus 22 de grade Celsius, minus 21 de grade la Bucin, în Harghita şi minus 17 grade la Bâlea Lac, în judeţul Sibiu.

"Vremea rămâne gerosasă, cu temperaturi minime cuprinse între minus 21 şi minus 10 grade Celsius la noapte şi luni dimineaţă în Transilvania, a mai spus meteorologul Narcisa Milian.

Temperaturile de duminică dimineaţă nu sunt cele mai scăzute înregistrate de meteorologii din Transilvania, minima absolută a lunii ianuarie în Harghita, de minus 38,4 grade Celsius, fiind consemnată în anul 1985, la Miercurea Ciuc.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
HARGHITA,
GER,
/actualitate/cele-mai-scazute-temperaturi-din-aceasta-iarna-minus-21-de-grade-la-bucin-si-minus-20-de-grade-in-aproape-toate-localitatile-din-harghita-14953167
14953167
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.