Propagandă islamică descoperită pe calculatorul bărbatului care a atacat militari francezi

Autor: Roxana Maciuca Postat la 03 ianuarie 2016 102 afişări

Anchetatorii francezi au descoperit conţinut propagandistic islamist pe calculatorul bărbatului care a atacat patru militari în sud-estul Franţei, a anunţat un procuror francez local, după ce anterior declarase eliminarea pistei teroriste în acest caz, informează publicaţia Le Parisien.

Alex Perrin, un procuror local care se ocupă de atacul din oraşul Valence, în care un bărbat a încercat să intre cu maşina într-un grup de militari în faţa unei moschei, a anunţat, sâmbătă seară, că pe calculatorul atacatorului au fost identificate imagini ale propagandei islamice, la câteva ore după ce exclusese pista teroristă.

"Este vorba despre imagini care pot fi găsite de oricine pe internet", a declarat Perrin pentru AFP, fără a preciza dacă respectivul conţinut propagandistic face referire la reţeaua teroristă Stat Islamic.

Conţinutul informatic al atacatorului, cetăţean francez, dar tunisian de origine, care a fost grav rănit în urma atacului, a fost confiscat de anchetatorii francezi în cadrul unei percheziţii efectuate la domiciului acestuia din oraşul Bron, la intrarea în Lyon.

"Nu am identificat nicio probă care să ne indice că a fost vorba despre un atac terorist", precizase anterior Perrin, adăugând că bărbatul în vârstă de 29 de ani pare să fi acţionat singur, cu toate că în momentul atacului a strigat "Allah este mare", ceea ce "sugerează un anumit element religios" care stă la baza atacului său. Bărbatul este un "musulman practicant", dar nu prezintă semne de radicalizare, a completat procurorul francez înainte de a fi descoperite imagini ale propagandei islamice.

"După ce a fost reţinut, el a declarat că dorea să omoare militari, deoarece militarii ucid oameni", a mai explicat procurorul local. De asemenea, el a mai precizat că nu au fost găsite dovezi care să susţină ipoteza că bărbatul ar suferi de vreo tulburare psihică.

Un militar a fost rănit în confruntări, precum şi un civil musulman, în vârstă de 72 de ani, care se afla în apropierea moscheii. Atacatorul a fost lovit de trei gloanţe, fiind transportat la spital şi operat de urgenţă.

Nivelul de securitate în Franţa este ridicat în privinţa posibilelor ameninţări teroriste, după ce în noaptea de 13-14 noiembrie, în Paris, 130 de persoane au murit şi peste 350 au fost rănite în atacuri revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
ATAC,
TERORISM
/actualitate/propaganda-islamica-descoperita-pe-calculatorul-barbatului-care-a-atacat-militari-francezi-14953163
14953163
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.