Zone aeriene afectate din cauza norului de cenusa de la vulcanul islandez

Postat la 23 mai 2011 55 afişări

Zborurile intre Norvegia continentala si arhipelagul Svalbard (Spitzberg), in Arctica, urmeaza sa fie suspendate, iar o mica parte din spatiul aerian al Groenlandei, teritoriu autonom al Danemarcei, va fi inchisa pana luni, ora 14.00 (15.00 ora Romaniei) din cauza norului de cenusa provenind de la vulcanul islandez Grimsvotn.

Norul de cenusa va ajunge deasupra apelor care despart Norvegia continentala de Svalbard", a declarat Ove Narvesen, un purtator de cuvant al Avinor. "Astfel, astazi (luni) nu vor exista zboruri inspre si dinspre Svalbard", a adaugat el. Doar doua zboruri sunt vizate, luni, de aceasta masura. Narvesen a apreciat ca prematur sa se pronunte asupra evolutiei situatiei de marti. "Exista un anumit risc ca vestul Norvegiei sa fie afectat, dar este prea devreme pentru a spune acest lucru cu certitudine", a precizat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/zone-aeriene-afectate-din-cauza-norului-de-cenusa-de-la-vulcanul-islandez-8279622
8279622
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.