Zitec a primit 1,7 milioane de euro de la eMAG şi se extinde în provincie

Autor: Ioana Matei Postat la 17 februarie 2017 817 afişări

Producătorul local de aplicaţii online Zitec a atras o investiţie de peste 1,7 milioane de euro din partea eMAG, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei. Odată cu această investiţie, Zitec are în plan o extindere accelerată pe piaţă, prin creşterea echipei, deschiderea de birouri în provincie, formarea unui departament specializat în fonduri europene şi granturi, precum şi activităţi susţinute de creştere a portofoliului de clienţi în Europa de Vest şi SUA.

Zitec a primit 1,7 milioane de euro de la eMAG şi se extinde în provincie

Zitec este o companie antreprenorială cu un trend ascendent constant în ultimii 5 ani, ce a ajuns în 2016 la o cifră de afaceri de 4 milioane de euro, cu un indicator de profitabilitate (EBITDA) în creştere, la 12%. Infuzia de capital, care va avea loc printr-o serie de tranzacţii, a avut în vedere potenţialul de creştere în zona de servicii de dezvoltare software şi online marketing, precum şi portofoliul de investiţii în startup-uri al Zitec. Printre companiile din portofoliul de investiţii Zitec se numără: Zipongo.com (SUA), cosQuare.com (Olanda) şi editura HAC!BD (România).

„Ne bucurăm foarte mult că am reuşit să obţinem această investiţie care, în primul rând, ne oferă validarea unui business românesc de servicii, dezvoltat de la zero, de-a lungul a 14 ani.  Mai mult, este o recunoaştere venită din partea unui jucător de renume. Rămânem în continuare o companie antreprenorială, independentă, lucru care a făcut, de altfel, posibilă această tranzacţie, pe lângă o aliniere foarte bună a obiectivelor strategice”, a declarat Alexandru Lăpuşan, CEO & fondator Zitec.

Investitorul va asigura accesul companiei la capital, know-how şi conexiuni globale pentru dezvoltare. Managementul va rămâne în aceeaşi formulă ca înainte de tranzacţie.

„Această tranzacţie strategică ne va permite să continuăm dezvoltarea accelerată a unor proiecte locale şi regionale ample, cu impact major în piaţă, cu sprijinul unui partener cu competenţe avansate în servicii IT. Totodată, este o recunoaştere a rezultatelor obţinute de echipa Zitec în ultimii ani şi a excelentei colaborări pe care am avut-o în proiecte comune precedente”, a declarat Iulian Stanciu, CEO şi acţionar eMAG.

Tranzactia a fost asistată pentru Zitec de Societatea de avocaţi bpv Grigorescu Ştefănică, prin implicarea directă a lui Cătălin Grigorescu (Managing Partner) şi a lui Ciprian Frandeş (Associate). De asemenea, Zitec a beneficiat de consultanţă de specialitate în domeniul IT din partea buticului de avocatură Jlaw, prin avocaţii Claudia Jelea şi Mihai Jelea.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.