„Zile de 14 ore fără pauză şi fără baie”. Jeff Bezos, fondatorul Amazon, dat în judecată de fosta sa menajeră

Postat la 07 noiembrie 2022 629 afişări

„Zile de 14 ore fără pauză şi fără baie”. Jeff Bezos, fondatorul Amazon, dat în judecată de fosta sa menajeră

Printre acuzaţiile aduse de Mercedes Wedaa se numără faptul că, uneori, trebuia să iasă dintr-o spălătorie pentru a avea acces la o baie.

Ea a fost angajată în 2019 pentru un rol de menajeră.

În plângere se spune că – din cauza lipsei de băi uşor accesibile – ea şi alte menajere îşi petreceau o mare parte din zi în imposibilitatea de a folosi toaleta.

O fostă menajeră a fondatorului Amazon, Jeff Bezos, susţine că ea şi alţi angajaţi au fost obligaţi să lucreze în condiţii nesigure şi insalubre, inclusiv să se caţere pe fereastra unei spălătorii pentru a avea acces la baie.

Mercedes Wedaa îl dă în judecată pe Bezos şi două companii care ar fi administrat proprietăţile sale, într-un proces depus în Seattle în această săptămână. Ea a fost angajată în 2019 pentru un rol de menajeră care îi cerea să „lucreze în jurul unei familii fără să fie văzută”, potrivit plângerii.

Unele dintre turele ei au durat până la 14 ore fără pauze, timp în care nu exista „nicio baie accesibilă în mod rezonabil pentru menajere”, se susţine în proces. Atunci când familia Bezos era acasă, menajerele aveau voie să intre în casă doar pentru a face curăţenie, ceea ce înseamnă că nu puteau folosi uşa de la spălătorie pentru a avea acces direct la o baie, deoarece aceasta ducea doar la reşedinţă.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
baie,
proces

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.