Zi decisivă pentru legile justiţiei. Statutul magistraţilor şi organizarea CSM, pe masa Curţii Constituţionale

Postat la 30 ianuarie 2018 94 afişări

Magistraţii CCR ar urma să se pronunţe, astăzi, pe sesizările privind constituţionalitatea modificărilor din legea privind statutul magistraţilor şi organizarea Consililui Superior al Magistraturii. Săptămâna trecută, judecătorii CCR s-au pronunţat pe excepţiile de neconstituţionalitate aduse Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară

Zi decisivă pentru legile justiţiei. Statutul magistraţilor şi organizarea CSM, pe masa Curţii Constituţionale

Dezbaterile pe obiecţiile de neconstituţionalitate formulate de ÎCCJ şi PNL referitoare la modificările aduse legilor Justiţiei, adoptate de Parlament la finalul anului trecut, au fost amânate de magistraţii CCR pentru marţi, 30 ianuarie, a anunţat Valer Dorneanu, preşedintele CCR, la finalul şedinţei de săptămâna trecută.

Astfel, judecătorii CCR sunt aşteptaţi să se pronunţe asupra modificărilor aduse Legii nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi Legea nr.317/2004 privind organizarea şi funcţionarea CSM în condiţiile în care modificările aduse Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară au fost analizate de Curtea Constituţională pe 23 ianuarie.

În ceea ce priveşte modificările aduse Legii nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, ÎCCJ consideră că se încalcă 14 prevederi constituţionale.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.