ZF Summit - Gheţea: Băncile care au apucat să facă bani în România vor ţine cu dinţii să rămână, inclusiv grecii

Postat la 20 iunie 2012 9 afişări

Băncile cu capital străin care s-au poziţionat bine pe piaţă şi au obţinut profituri semnificative "vor ţine cu dinţii" să rămână în România, apreciază preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, care nu exclude însă ieşirea unor instituţii mici, care au o poziţie mai bună pe alte pieţe din regiune.

"Anul ăsta şi anul viitor, dacă vor exista schimbări de acţionariat în băncile din România vor fi mai mult ca urmare a unor decizii din afara ţării, ale acţionarilor unor bănci din străinătate. Dar nu mă aştept ca bănci străine să părăsească sistemul bancar. Poate o bancă mai mică, deschisă în ultimii 7-8 ani, şi care n-a reuşit să facă cotă de piaţă ar putea zice că mă retrag în alte pieţe unde am reuşit....", a spus Gheţea la ZF Bankers Summit12. Preşedintele CEC, care este şi preşedintele CA al Asociaţiei Române a Băncilor, este sigur că băncile poziţionate bine, care au o istorie şi au realizat profituri, cunosc oportunităţile pieţei şi nu vor părăsi sub nicio formă România.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ghetea,
banci,
greci,
capital,
zf summit
/actualitate/zf-summit-ghetea-bancile-care-au-apucat-sa-faca-bani-in-romania-vor-tine-cu-dintii-sa-ramana-inclusiv-grecii-9764744
9764744
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.