ZF Live. Lucian Alexandru Toader, fondator & CEO, Alt.Real: Intenţia noastră este ca peste un an şi jumătate să avem peste 50 mil. euro investiţi în proiecte fotovoltaice instalate şi peste 3.000 de proiecte finalizate

Autor: Alexandra Matei Postat la 25 iunie 2023 37 afişări

Alt.Real, un marketplace de tip one-stop shop pentru soluţii fotovol­taice complete, ce oferă informaţii, consultanţă şi listează furnizori de servicii, îşi propune să ajungă în ur­mă­toarele 18 luni la 3.000 de proiecte finalizate şi la peste 50 mil. euro in­vestiţi în proiecte fotovoltaice.

ZF Live. Lucian Alexandru Toader, fondator & CEO, Alt.Real: Intenţia noastră este ca peste un an şi jumătate să avem peste 50 mil. euro investiţi în proiecte fotovoltaice instalate şi peste 3.000 de proiecte finalizate

♦ Platforma de tip one-stop shop pentru soluţii fotovoltaice a pornit în toamna anului trecut, după investiţii de câteva sute de mii de euro, iar până astăzi a ajuns la câteva zeci de proiecte finalizate şi a strâns o echipă de 12 firme de instalare colaboratoare.

Alt.Real, un marketplace de tip one-stop shop pentru soluţii fotovol­taice complete, ce oferă informaţii, consultanţă şi listează furnizori de servicii, îşi propune să ajungă în ur­mă­toarele 18 luni la 3.000 de proiecte finalizate şi la peste 50 mil. euro in­vestiţi în proiecte fotovoltaice.

Proiectul a pornit în toamna anu­lui trecut, după investiţii de câteva sute de mii de euro, iar până astăzi a ajuns la câteva zeci de proiecte fina­lizate şi a strâns o echipă de 12 firme de instalare colabo­ratoare.

„Alt.Real este o platformă de tip one-stop shop pentru soluţii fotovol­taice complete. Piaţa fotovoltaicelor din România este în continuă dezvol­tare, dar este şi o piaţă emergentă. Noi suntem un hub care integrează firme de instalare, clienţi, consultanţi de fonduri europene, instituţii finan­ciare, ideea fiind să oferim cea mai bună opţiune pentru clienţi, persoa­ne fizice sau juridice. Avem pe piaţă foarte multe firme de instalare noi care nu au neapărat expertiza nece­sară, consumatorul nu ştie exact care este preţul corect, întrucât sunt foar­te multe opţiuni. Noi venim cu firme validate, oferim consultanţă clien­ţilor, astfel încât să aibă acces la infor­maţiile firmelor de instalare şi la opţiuni de finanţare. Facem şi partea de educaţie pentru clienţi“, a spus Lucian Alexandru Toader, fondator & CEO, Alt.Real, la ZF Live.

Acesta a locuit patru ani în Olan­da, acolo unde a lucrat şi şi-a ter­minat studiile în domeniul IT. El şi-a dorit să urmeze exemplul olande­zilor, care au în prezent cea mai dezvoltată ţară pe zona de energie solară, cu peste 1 KW per cap de locuitor.

Spre comparaţie, România este astăzi în punctul în care se afla Olanda acum 10-15 ani în ceea ce priveşte energia solară. Olanda are o putere instalată totală de circa 20 de GW, în timp ce România îşi propune să ajungă, până în 2030, la 6 GW.

Lucian Alexandru Toader a pornit proiectul Alt.Real împreună cu asociatul său, Michel Cojocaru, iar finanţarea a venit de la Cosmin şi Ingrid Manea, doi antreprenori care au făcut un exit dintr-un marketplace din Dubai şi care acum investesc în businessuri din România care se axează pe sustenabilitate.

„Platforma a fost dezvoltată intern şi a necesitat o investiţie de câteva sute de mii de euro. Urmărim să mai atragem o investiţie de câteva sute de mii de euro în următoarele şase luni“, a mai adăugat CEO-ul Alt.Real.

Segmentul principal al platformei este cel între 0-400 KW, adică prosumatorii, însă aceasta activează şi în zona de parcuri fotovoltaice. Modelul de business, explică el, se bazează pe succesul proiectelor, întrucât un procent din valoarea proiectului finalizat de către o firmă de instalare merge către Alt.Real.

Odată ce clientul intră pe platformă şi face o cerere, mai spune acesta, primeşte un set de estimări cu firmele cele mai potrivite pentru situaţia în care se află. Clientul trebuie să introducă în platformă consumul şi adresa locaţiei în care doreşte să instaleze panouri fotovoltaice.

„În primă etapă, se face o estimare. Se intorduce consumul de energie, fie în lei, fie în KWh, iar pe baza lui oferim dimensiunea unui sistem, împreună cu nişte informaţii financiare - câţi bani pot clienţii să economisească sau în cât timp îşi recuperează investiţia - şi apoi recomandăm cele mai bune variante.“

În prezent, cele 12 firme de instalare colaboratoare, menţionează Lucian Alexandru Toader, au o capacitate de implementare de câteva sute de proiecte pe lună.

La nivel naţional, se găsesc firme care oferă servicii de instalare a panourilor fotovoltaice, însă per total, există un deficit de de personal în acest domeniu. La nivelul Uniunii Europene, afirmă el, ar mai fi nevoie de circa 400.000 de noi locuri de muncă în industria fotovoltaică.

„Cererea este foarte mare. Prin programul Casa Verde, avem peste 80.000 de dosare de noi prosumatori. În ţară, avem aproximativ 63.000 de prosumatori, iar ANRE estimează că vor fi peste 100.000 până la finalul anului. Obiectivul pe România, până în 2030, este de jumătate de milion de prosumatori“, a mai adăugat CEO-ul Alt.Real.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zf live,
proiecte,
finalizare,
ceo,
investitii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.