LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Zelenski l-a demis pe ambasadorul Ucrainei în Germania

Autor: Petru Mazilu Postat la 10 iulie 2022 127 afişări

Zelenski l-a demis pe ambasadorul Ucrainei în Germania

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis sâmbătă pe ambasadorul Kievului în Germania. Totodată, au fost înlăturaţi din funcţii alţi ambasadori din Europa şi Asia, potrivit site-ului prezidenţial.

Decretul prezidenţial privind demiterile nu oferă explicaţii. Documentul anunţă demiterea ambasadorilor Ucrainei în Germania, India, Republica Cehă, Norvegia şi Ungaria.

Nu se ştie dacă ambasadorii vor primi noi posturi sau se va renunţa la ei.

De la începutul războiului, Zelenski şi-a îndemnat diplomaţii să obţină sprijin internaţional şi ajutor militar pentru Ucraina.

Relaţiile Kievului cu Germania, care este puternic dependentă de aprovizionarea cu energie rusească şi cea mai mare economie europeană, a fost o chestiune deosebit de sensibilă.

Cele două capitale sunt în prezent în dezacord în legătură cu o turbină de fabricaţie germană aflată în întreţinere în Canada. Germania vrea ca Ottawa să returneze turbina gigantului rus Gazprom pentru ca acesta să pompeze gaz în Europa.

Kievul a îndemnat Canada să păstreze turbina, spunând că expedierea acesteia către Rusia ar fi o încălcare a sancţiunilor impuse Moscovei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
volodimir zelenski,
ambasadori,
demitere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.