Zelenski: Insula Şerpilor, un avertisment pentru Rusia că Ucraina „nu va fi ruptă"

Autor: Petru Mazilu Postat la 08 iulie 2022 36 afişări

Insula Şerpilor reprezintă un avertisment pentru Rusia că Ucraina „nu va fi ruptă", a declarat Volodimir Zelenski, potrivit Reuters.

Zelenski: Insula Şerpilor, un avertisment pentru Rusia că Ucraina „nu va fi ruptă"

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că arborarea steagului ucrainean pe Insula Şerpilor din Marea Neagră a fost un semn că ţara sa nu poate fi ruptă.

În mesajul său nocturn de joi, Zelenski s-a adresat ruşilor, spunând că operaţiunea de două luni de recucerire a Insulei Şerpilor a fost un avertisment.

„Fiecare căpitan rus, la bordul unei nave sau al unui avion, să vadă steagul ucrainean pe Insula Şerpilor şi să ştie că ţara noastră nu va fi ruptă", a spus el.

Insula Şarpelui, o bucată de teren la sud de portul Odesa, a devenit un simbol al determinării ucrainene.

În februarie, când li s-a cerut să se predea, mica garnizoană ucraineană de pe insulă i-a înjurat pe atacatorii ruşi. Ulterior, Rusia a obţinut insula, dar a abandonat-o la sfârşitul lunii iunie, din cauza bombardamentelor venite din tabăra ucraineană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
insula şerpilor,
volodimir zelenski,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.