Zeci de ofiţeri ai forţelor aeriene turce, arestaţi pentru presupuse legături cu organizaţia Gulen

Postat la 27 octombrie 2016 71 afişări

Zeci de ofiţeri ai forţelor aeriene turce, arestaţi pentru presupuse legături cu organizaţia Gulen

Autorităţile turce au emis mandate de reţinere pentru 73 de ofiţeri ai forţelor aeriene care sunt suspectaţi că ar avea legături cu mişcarea clericului musulman Fethullah Gulen,despre care Ankara afirmă că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din data de 15 iulie,notează Associated Press.

Agenţia turcă de ştiri Anadolu a anunţat că procuratura din oraşul Konya a emis mandate de reţinere pentru doi colonei şi 71 de locotenenţi din cadrul forţelor aeriene, aceştia fiind suspectaţi că ar avea legături cu mişcarea clericului musulman Fethullah Gulen.

Aceştia sunt acuzaţi de "rebeliune armată împotriva Republicii turce" şi apartenenţă la o grupare considerată teroristă de către autorităţile de la Ankara, scrie Reuters, citând agenţia de ştiri Dogan.

Potrivit presei turce, peste 200 de militari şi civili ar urma să fie reţinuţi în cursul operaţiunilor de joi din cadrul anchetei privind tentativa de lovitură de stat din luna iulie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.