Zeci de mii de persoane protestează în Germania cerând solidaritate în criza energiei

Autor: Petru Mazilu Postat la 22 octombrie 2022 61 afişări

Zeci de mii de oameni s-au adunat sâmbătă în mai multe oraşe din Germania pentru a cere solidaritate în criza energiei şi promovarea independenţei energetice faţă de Rusia, pe fondul creşterii galopante a preţurilor, potrivit Reuters.

Zeci de mii de persoane protestează în Germania cerând solidaritate în criza energiei

Zeci de mii de protestatari din şase oraşe germane s-au adunat în capitala Germaniei pentru a cere o distribuire mai echitabilă a fondurilor guvernamentale şi pentru o renunţare mai rapidă la utilizarea combustibililor fosili.

Protestatarii au mărşăluit în Berlin, Duesseldorf, Hanovra, Stuttgart, Dresda şi Frankfurt, purtând steaguri şi pancarte cu diferite sloganuri.

În total, la proteste au participat aproximativ 24.000 de persoane, potrivit Greenpeace, unul dintre organizatorii evenimentului.

„Ar fi mai bine dacă am distribui într-un mod mai corect. Sunt milionari care spun că vor să plătească mai multe taxe. Nu văd că se întâmplă nimic în acest sens", a declarat Ulrich Franz, un protestatar din Berlin.

Parlamentul Germaniei a aprobat vineri in pachet de măsuri în valoare de 200 de miliarde de euro, care are ca scop protejarea companiilor şi gospodăriilor de impactul creşterii preţurilor la energie.

Pachetul include o plată unică pentru a acoperi o factură lunară la gaz pentru gospodării şi întreprinderi mici şi mijlocii şi un mecanism de limitare a preţurilor începând cu luna martie.

De asemenea, va fi finanţată plafonarea preţurilor la electricitate pentru gospodării şi industrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
proteste,
energie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.