Zeci de mii de manifestanti, reuniti in piata Tahrir din Cairo

Postat la 11 februarie 2011 10 afişări

Zeci de mii de manifestanti se reunisera, vineri dimineata, in piata Tahrir din Cairo, pentru o noua mobilizare masiva impotriva presedintelui egiptean Hosni Mubarak, care continua sa se agate de putere.

Printre cei care si-au petrecut noaptea in aceasta piata devenita simbolul miscarii de contestare, unii inca dormeau in corturi, in timp ce altii se trezisera devreme si scandau sloganuri impotriva presedintelui Mubarak, purtand drapele egiptene. Multi afisau o atitudine de sfidare dupa dezamagirea provocata de anuntul presedintelui, joi seara, ca ii va delega prerogativele vicepresedintelui, dar fara sa renunte la putere. "Dupa 30 de ani, suntem obositi sa-l mai ascultam, tot ce vrem sa auzim este ca va pleca", afirma Mohammad Ibrahim, un invatator in varsta de 42 de ani venit din Alexandria, al doilea oras ca marime din tara.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
egipt,
mubarak,
tahrir,
proteste
/actualitate/zeci-de-mii-de-manifestanti-reuniti-in-piata-tahrir-din-cairo-7976282
7976282
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.