Zece membri excluşi şi opt suspendaţi din USR Deva. Reacţii: Se poartă minciuna

Autor: Elena Crangasu, Mediafax Postat la 08 ianuarie 2020 158 afişări

Zece membri excluşi şi opt suspendaţi din USR Deva. Reacţii: Se poartă minciuna

Zece membri au fost excluşi şi opt suspendaţi din USR Deva de către filiala judeţeană Hunedoara, pe motiv că au încercat să schimbe conducerea organizaţei în seara de Revelion. USR Hunedoara a considerat decizia filialei locale nestatutară.

„Adunarea Generală a USR Deva care a avut loc în data de 1 ianuarie 2020, la ora 7:00, a fost nestatutară, fapt constatat de către Biroul Judeţean şi comunicat prin toate canalele oficiale de comunicare către filiala USR Deva. Biroul Judeţean USR Hunedoara (BJ) a luat la cunoştinţă cererea înaintată pe adresa de email a acestui organism, în data de 28 decembrie 2019, prin care o treime dintre membrii filialei locale Deva a solicitat organizarea unei Adunări Generale. În conformitate cu statutul USR, BJ USR Judeţul Hunedoara a decis ca aceasta să aibă loc, statutar, pe data de 23 ianuarie 2020. În acest fel, toţi membrii filialei locale USR Deva vor putea să îşi anunţe intenţia de a candida şi să îşi facă o campanie electorală în spiritul deschis şi corect al competiţiilor interne, promovat şi respectat de USR. Anunţul privind alegerea unei noi conduceri a filialei Deva – ca urmare a unei Adunări Generale nestatutare – a fost preluat de mai multe publicaţii locale şi naţionale. Facem precizarea că acel comunicat de presă nu reflectă realitatea, iar conducerea anunţată prin respectivul document nu este una statutar aleasă”, se arată într-un comunicat de presă al USR Hunedoara.

Printre cei exluşi se află şi fostul preşedinte al USR Hunedoara Camelia Măhălean şi Aurelian Măhălean, unul dintre fondatorii filialei. Totodată, Lucia Szitar a fost eclusă, preşedintele ales al USR Deva, pe 1 ianuarie.

Alţi membri exluşi sunt: Adrian David, Camelia Măhălean, Carol Nagy, Aurelian Măhălean, Laurenţiu Botezat, ovidiu Burza, Răzvan Roşca, Claudiu Ionescu şi Rodica Bordeanu.

Ioana Ciorpac, Ionel Turcitu, Nicolae Ovidiu Popa şi Radu Semerean au fost suspendaţi un an, iar pentru Ovidiu Vasiu, Robert Ilie Păpădie, Rodica Podelean şi Rodica Sasu, Biroul Judeţean a decis suspendarea doi ani.

Surse din USR au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că în urma unor excluderi făcute de filiala judeţeană Hunedoara, filiala locală a convocat o nouă adunare generală de alegeri, pe 1 ianuarie, „pentru că Biroul Judeţean voia să admită vreo 20 de membri în filială peste capul lor”, şi s-a ales o nouă conducere, pe care Biroul Judeţean a considerat-o nestatutară, motivul suspendărilor şi excluderilor ulterioare.

„În ultimele zile ale anului, Biroul Judeţean HD (pro-Barna) a început procedurile de adăugat noi membri în Filiala Deva (care e atribuţia Filialei Deva), atunci, cei din Filiala Deva au convocat, în cel mai scurt timp posibil, o adunare generală a Filialei Deva, cu 1/3 din numărul de membri, pentru a alege o nouă conducere în locul celor excluşi şi suspendaţi de filiala judeţeană; ideea e că după admiterea noilor membri de către Biroul Judeţean, peste capul Filialei Deva, ar fi ajuns să controleze filiala locală; procedural, dacă nu e cvorum la prima convocare, la a doua convocare nu mai e nevoie de cvorum; prima convocare a fost pentru data de 31 decembrie, a doua pe 1 ianuarie; cei prezenţi pe 1 ianuarie au ales o nouă conducere a Filialei Deva; ca represalii, Filiala judeţeană a invalidat adunarea filialei locale şi i-a exclus sau suspendat pe cei care au convocat-o”, au explicat sursele pentru MEDIAFAX.

Pe 1 ianuarie, diferite publicaţii din judeţ au preluat comunicatul USR Deva, prin care era transmis noua conducere.

„Anul Nou aduce o nouă conducere la nivelul filialei locale USR Deva. În urma convocării din partea unei treimi a membrilor filialei, azi, 1 ianuarie 2020, Adunarea Generală a Filialei Locale USR Deva a decis prin vot secret noua componenţă a Biroului Local si a Comisiei Locale de Arbitraj: Preşedinte: Lucia Szitar, Vicepreşedinte: Camelia Măhălean, Membri ai Biroului Local: Rodica Elena Bordeanu, Răzvan Dan Toma şi Ovidiu Burza, Comisia de Arbitraj: Laurenţiu Ştefan Botezat, David Adrian şi Răzvan Roşca”, se arată în comunicat.

Totodată, acţiunile au generat un val de critici, pe reţelele de socializare.

Un membru al USR Deva, Alin Amititeloaie, a scris că „din păcate, la USR se poartă minciuna intr-un mod pe care-l credeam apus odată cu PSD” şi a numit comunicatul USR Hunedoara „aiuritor”.

„Pentru a-şi justifica acţiunea de suspendare şi excludere a tuturor membrilor filialei Deva care au participat la Adunarea Generală din data de 1 ianuarie, BJ al USR HD a emis astăzi un comunicat aiuritor, în care a amestecat o serie minciuni care sunt foarte uşor de desfiinţat”, a subliniat el.

Membrul USR Deva consideră că alegerile au fost desfăşurate conform Regulamentului.

„Afirmaţia potrivit căreia AG-ul din 1 ian este nestatutară este complet falsă. Convocarea ei s-a făcut conform prevederilor statutare, iar desfăşurarea procedurii elective a respectat Regulamentul de organizare alegeri interne. Biroul Judeţean nu a specificat in clar care articole ar fi fost încălcate, rezumându-se la o afirmaţie generală. De asemenea, afirmaţia că BJ-ului i s-a transmis <<o cerere>> de organizare a Adunării Generale este una falsă. În fapt, in concordanţă cu documentele mai sus specificate, BJ-ului doar a fost notificat despre acel AG”, motivează acesta pe pagina sa de Facebook.

În USR va începe, în februarie, un referendum intern pentru poziţionarea USR ca partid de centru-dreapta, solicitat de preşedintele partidului, Dan Barna.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
usr,
deva,
excluderi,
membri,
suspendare,
minciuna

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.