Un nou regulament pentru angajaţii spitalelor prin care pot fi daţi afară angajaţii care reclamă abuzurile sau corupţia în presă

Postat la 08 ianuarie 2020 2523 afişări

Un nou regulament pentru angajaţii spitalelor prin care pot fi daţi afară  angajaţii care reclamă abuzurile sau corupţia în presă

Angajaţii din subordinea ASSMB, între care se numără şi medicii din cele 19 spitale din Capitală, nu vor avea voie să discute cu jurnaliştii, cu excepţia purtătorilor de cuvânt, care vor informa conducerea cu privire la informaţiile solicitate de presă. Măsura este inclusă în regulamentul ASSMB.

„În situaţia în care vreun salariat este contactat de către jurnalişti/ziarişti, acesta îi va îndruma către purtătorul de cuvânt desemnat, care va informa conducerea ASSMB cu privire la informaţiile solicitate. Salariaţii nu vor furniza reprezentanţilor presei informaţii privind ASSMB sau în numele acesteia, cu excepţia cazului în care au fost abilitaţi expres, în scris, în acest sens.

Nerespectarea acestei reguli constituie abatere disciplinară şi se va sancţiona conform prevederilor prezentului Regulament Intern”, se arată în articolul 61 al Regulamentului intern transmis Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) unităţilor în luna decembrie 2019.

Potrivit aceluiaşi document, sancţiunile disciplinare pe care le poate aplica ASSMB sunt: avertisment scris; retrogradarea din funcţie cu acordarea salariului corespunzător funcţiei în care s-a dispus retrogradarea pentru o durată ce nu poate depăşi 60 de zile; reducerea salatriului pe o durată de 1-3 luni cu 5-10%; reducerea salariului de bază şi/sau după caz, a indemnizaţiei de conducere pe o perioadă de 1-3 luni cu 5-10%; desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

ASSMB are în subordine 19 spitale din Capitală, între care şi Spitalul „Victor Babeş”, Spitalul „Cantacuzino”, Colentina, Colţea sau Malaxa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
presa,
regulament,
angajati,
discutare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.