Zbuciumul celebrei familii de bancheri Rothschild continuă: Unul dintre cei mai importanţi piloni ai elitei miliardarilor din întreaga lume încearcă să găsească familii franceze bogate care să pună umărul la privatizarea băncii de investiţii Rothschild într-o mişcare evaluată la 3,7 mld. euro

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 09 februarie 2023 1120 afişări

Zbuciumul celebrei familii de bancheri Rothschild continuă: Unul dintre cei mai importanţi piloni ai elitei miliardarilor din întreaga lume încearcă să găsească familii franceze bogate care să pună umărul la privatizarea băncii de investiţii Rothschild într-o mişcare evaluată la 3,7 mld. euro

Celebra familie Rothschild a iniţiat recent discuţii şi negocieri cu unele dintre cele mai bogate familii din Franţa, inclusiv Peugeot, pentru a obţine o mână de ajutor în privatizarea propriei bănci de investiţii, într-o mişcare evaluată la 3,7 mld. euro, scrie Financial Times.

Concordia, holdingul familei Rothschild, a făcut public luni planurile legate de privatizarea Rothschild&Co şi tot de atunci se află în dialog cu băncile, cu investitorii actuali şi potenţiali, pentru a obţine finanţare. Printre cei din elita super-bogaţilor care au răspuns deja apelului se numără familia Peugeot şi Dassault care se pregătesc deja să investească în acest proiect. Dassault se numără de asemenea printe investitorii holdingului Concordia.

Concordia deţine 38,9% din Rothschild & Co şi intenţionează să îşi majoreze participaţia până la 50-55%. În conformitate cu termenii tranzacţiei, cei aproximativ 100 de angajaţi şi parteneri ai băncii urmează să-şi majoreze de asemenea participaţia. În prezent aceştia deţin aproximativ 5%.

Familia Rotschild, Dassault şi Peugeout au refuzat să facă vreo declaraţie în legătură cu acest subiect.

Privatizarea băncii de investiţii nu este un proiect recent şi vine după ani întregi de dezbateri şi dispute în interiorul uneia dintre cele mai bogate şi influente familii din lume. Rothschild & Co este cunoscută pentru cea mai mare divize de consultanţă la nivel global şi pentru gestionarea a unor averi şi active de miliarde.

Familia a descis că capitalul extern nu este necesar şi totodată că listarea companiei la bursă nu se potriveşte cu planurile şi mentalitatea sa pe termen lung.

Alexandre de Rothschild, un membru al celei de-a şaptea generaţii care conduce banca, a declarat săptămâna aceasta pentru Financial Times că grupul "a atins limita şi potenţialul maxim al listării". Adăugând totodată : "Privatizarea băncii este o decizie mult mai potrivită în raport cu planurile şi valorile noastre.”

Listarea Rothschild & Co se datorează mai mult unui accident istoric decât unei decizii strategice. După ce banca a fost naţionalizată de preşedintele socialist François Mitterrand în 1982, tatăl lui Alexandre de Rothschild, David, a reconstruit compania de la zero.

Bătrânul de Rothschild şi-a relansat activităţile din Franţa prin intermediul Paris Orléans, o companie feroviară franceză desfiinţată, care fusese listată la bursă încă din secolul al XIX-lea înainte de a deveni un holding al familiei Rothschild. În 2015, familia a schimbat numele băncii de investiţii din Paris Orléans în Rothschild & Co.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
familii,
banca,
investitii,
privatizare,
bogati,
franta,
elita

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.