Zboruri anulate şi întârzieri în Franţa, în cea de-a doua zi a grevei controlorilor de trafic aerian

Autor: Iuliana Enache Postat la 09 aprilie 2015 25 afişări

Traficul aerian francez rămânea puternic perturbat joi, în a doua zi a grevei controlorilor de trafic aerian, direcţia generală a aviaţiei civile (DGAC) cerându-le companiilor să anuleze jumătate din zboruri ca măsură preventivă, relatează Le Monde, în ediţia electronică.

La Orly şi Roissy, nu fusese semnalată nicio anulare cu puţin timp înainte de ora 08.00 (09.00 ora României), iar întârzierile erau limitate la începutul dimineţii. "Acestea vor creşte însă pe parcursul zilei", a declarat o sursă aeroportuară.

La Nisa, principalul aeroport de provincie, 44 la sută dintre plecări au fost anulate din totalul de 157 programate iniţial. Situaţia este şi mai gravă la Montpellier, unde "toate zborurile au fost anulate" joi, a anunţat conducerea aeroportului. La Toulouse-Blagnac, la ora 07.30 (08.30 ora României), au fost anulate 119 zboruri din totalul de 238. Unele au întârzieri.

În ceea ce priveşte companiile aeriene, Air France a anunţat că va asigura un zbor din patru la Orly, aproximativ 40 din zborurile din provincie şi un zbor din două pe distanţă medie la Roissy. Anticipând "perturbări importante", compania low cost easyJet a decis să reprogrameze 224 de zboruri.

Impactul grevei lansate de SNCTA, principalul sindicat al controlorilor de trafic aerian, s-a accentuat joi din cauza unui apel la mobilizare naţională lansat în paralel de patru sindicate. SNCTA cere ca organizaţiile ce reprezintă controlorii de trafic aerian să poată negocia acorduri specifice pentru această profesie. O reuniune este prevăzută pentru 13 aprilie pe această temă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
TRANSPORT,
GREVĂ
/actualitate/zboruri-anulate-si-intarzieri-in-franta-in-cea-de-a-doua-zi-a-grevei-controlorilor-de-trafic-aerian-14115249
14115249
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.